fbpx
Foto: REUTERS/Peter Powell/NTB

Vi kårer den beste spilleren i de ulike Premier League klubbene i år

Vi startet å oppsummere første halvdel av Premier League i går. Da satte vi opp Årets lag etter halvspilt sesong. I dag fortsetter vi. Vi har plukket ut det vi mener har vært den beste spilleren i de respektive klubbene i høst. Et par av dem er nok også potensielle transfermål for Liverpool.

Arsenal

Det står mellom to spillere. Keiran Tierney og Bukayo Saka. Venstrebacken Tierney er en Andy Robertson-kloning. Stabil defensivt og energisk offensivt. Han har spilt både venstre stopper og venstreback.

Selv om Tierney har vært god, så har Saka vært enda hvassere. 19-åringen har spilt 17 PL-kamper i år. Han har spilt i nesten alle posisjoner fra midten og fram, selv om han i utgangspunktet er venstrekant. Og som han har spilt. At Arsenal har slitt, er ikke Sakas feil. Han har få ekstremferdigheter, han er heller det en kan kalle komplett pakke. Han er god på det meste. Kunne og burde vært et aktuelt transfermål for Liverpool, men med en kontrakt som strekker seg til 2024, så blir det trolig for dyrt.

Aston Villa

Her er det ingen tvil. Jack Grealish har vært enorm i år. Aston Villa har tidvis vært helt avhengig av den dribleglade venstrevingen med den slepne ballføringen. Grealish ble byttet ut helt på slutten av forrige seriekamp. Før det hadde han spilt samfulle minutter i de siste 42 seriekampene for sitt kjære Villa. Da snakker vi valuta for pengene. Er et yndet transfermål for flere klubber til sommeren.

Peter Powell/Pool via AP/NTB – Jack Grealish gjorde livet surt for alle røde på Villa Park

I tillegg fortjener Emi Martinez i målet og midtstopperparet Mings og Konsa ros. Så får vi se om Ross Barkley klarer å følge opp den gode sesongstarten etter et lengre skadeopphold.

Brighton

Graham Potter har fått veldig mye ut av dette laget. Med begrensede midler har den unge manageren snudd helt om på Brightons spillestil de siste årene, og hadde det ikke vært for mye utur og ineffektive angripere, så hadde klubben fra badebyen i sør ligget topp ti i år.

Det er flere spillere som har overbevist. Tariq Lamptey på høyrebacken må selvsagt nevnes, men der har en skade satt en stopper for den videre utviklingen. I tillegg har Liverpool-linkede Ben White i midtforsvaret fortsatt framgangen.

Men sesongens beste Brighton-spiller er helt opplagt Yves Bissouma. 24-åringen på defensiv midtbane har vært glimrende. Han bryter og stopper mange angrep mot, og setter opp flere angrepssekvenser fra dypet. Han er hjernen i dette laget. Hadde ikke Liverpool allerede hatt tre av verdens beste defensive midtbanespillere i troppen fra før, så ville Bissouma vært et aktuelt transfermål.

Burnley

Også her er valget enkelt. Nick Pope har vært deres klart beste spiller i høst. At landslagssjef Gareth Southgate satser på Jordan Pickford i mål foran spillere som Dean Henderson og ikke minst Nick Pope, er ikke til å tro.

Pope har alltid vært god på strek. Men i de siste sesongene så har han også utviklet sine sweeper-egenskaper. Jeg lurer på hvor mange poeng Burnley ville fått uten Tarkowski, Mee og Pope. Det er den hellige treenigheten i klubben.

Chelsea

Klubben kjøpte opp halve fotball-Europa i sommer. Men det som preger kjøpene er at nesten samtlige av de nyankomne har startet bra i sin nye klubb, men så har det stoppet opp for nesten hele gjengen. Det gjelder særlig Ziyech. Chilwell og Werner.

Men keeper Edouard Mendy og midtstopper Thiago Silva har vært stabilt gode.

Den Chelsea-spilleren som likevel peker seg ut, er N`Golo Kanté. Han har endelig fått lov til å gjøre det han kan aller best, spille defensiv midtbane. Men ikke i alle kamper. Det burde Lampard revurdere. For Kanté har tidvis vist gammel klasse i år.

Crystal Palace

Et kollektiv med en spydspiss.

Guaita i mål har vært god. Eze har vært spennende. Ellers har både Tomkins og Milivojevic gjort seg fortjent til lønna.

zaha
Cosmin Iftode / Shutterstock.com

Men stjerna på Selhurst Park er fortsatt Wilfried Zaha. De skårer ikke mye laget fra Sør-London, men når de først gjør det, så er Zaha svært ofte involvert. Åtte mål har det blitt på 16 kamper i høst. I tillegg skaffer han laget straffespark og frispark.

Everton

Carlo Ancelotti er i ferd med å sette sammen et svært godt kollektiv. De nyankomne Allan, Doucoure og James har alle vært nyttige og viktige tilvekster.

Men Evertons beste spiller i år er likevel Sheffield-fødte Dominic Calvert-Lewin. Står med 11 mål på 16 kamper, og selv om det har kladdet litt utover i sesongen, så er han likevel Evertons beste så langt.

Fulham

Her står det mellom to spillere.

André Zambo Anguissa har vært tidvis glimrende i sin defensive midtbaneposisjon. Men glem ordet defensiv i denne sammenheng. Anguissas styrke er hva han gjør med ballen. For et driv han har når han setter fart gjennom leddene, og det har han gjort ofte i år.

Den andre spilleren som har utmerket seg i Scott Parkers mannskap er vingen Ademola Lookman. Han ble polert i Everton og RB Leipzig, og nå er han den kreative kraften i et Fulham som sliter i målprotokollen. Han har fortsatt skritt å gå, Lookman, men han kan være et mulig transfermål for Liverpool. Vi trenger mer dybde offensivt, og Salah eller Mané må nok snart erstattes.

Vi faller likevel ned på Anguissa.

Leeds

Her er vi mer usikre. Siden Bielsa spiller mann-mann defensivt, så er det lett å se manglene til hver enkelt spiller. Men offensivt har laget vært et fyrverkeri.

Så det er lett å velge Patrick Bamford her. Men etter en meget god start, så har han faktisk stagnert en hel del. Han har riktignok skåret 10 mål, og har også assistert tre ganger. Så måltallene taler jo til Bamfords fordel. Men samtidig er han den spilleren i ligaen som brenner flest store sjanser. For Bielsas mannskap skaper veldig mye foran mål.

Ellers har spillere som Meslier i buret og Raphinha på kanten levert flere gode innsatser. I tillegg har Kalvin Phillips tatt nivået.

Men vi velger likevel en annen sliter. Luke Ayling har vært en duracell-kanin i høst. Han skaper veldig mye fra sin høyreback-posisjon. Han ser aldri ut til å gå tom.

Leicester

Dette er enda et kollektiv i år. Det er ikke en enkeltspiller som har pekt seg ut. Vardy har vært god. Tielemans har vært god. Barnes likeså. Fofana holder Soyuncu ute av laget. Castagne leverer jevnt bra og holder Pereira ute av laget. Maddison har spilt seg kraftig opp i løpet av sesongen. Ndidi har vært mye ute med skade, men er alltid god i sin anker-posisjon når han spiller. Evans er trofast og til å stole på i midtforsvaret.

REUTERS/Rui Vieira/NTB

Så denne er ikke lett å plukke ut. Men vi velger han som kanskje bør være Liverpool-aktuell. Ikke fordi han er Liverpool-aktuell, men fordi han har vært meget god. Han har tatt solide skritt i år, Harvey Barnes. Særlig i målprotokollen. Nå står han med seks spillemål i årets sesong. Han har også assister i sitt repertoar.

Liverpool

Mye av det samme som med Leicester. Her er det mange spillere som har levert en solid sesong, selv om de siste ukene kan få oss til å tro noe annet.

Salah er målkongen i Premier League. Mané presterer jevnt bra. Men Robertson er likevel jevnheten selv i laget. I tillegg har Wijnaldum og Henderson vært gode i maskinrommet. Dessuten har Alisson spilt seg opp i løpet av sesongen.

Dessuten har nyervervelsene Jota og Thiago rukket å vise sitt toppnivå, og blir spennende å følge i tiden som kommer.

Men vi velger likevel den omskolerte midtstopperen, Fabinho. Han har tatt oppgaven på beste vis. Det kan være at mangelen på Matip, Gomez og van Dijk har vært ødeleggende for Liverpool i år. Men ikke rent defensivt. Vi har faktisk sluppet inn stadig færre mål i år. Vi har bare sluppet inn bare ett spillemål på de siste 11 kampene. En av grunnene til det er Fabinhos stopperspill.

Manchester City

Han fortsetter å vise hvorfor han har vært ligaens beste spiller de siste tre-fire sesongene. Kevin de Bruyne. Hans pasningsfot, driv med ballen og samhandlingsegenskaper er på et meget høyt nivå. I tillegg har han vært en del av den defensive revolusjonen på Etihad i år.

Også andre spillere fortjener ros. Dias har vært en bauta i midtforsvaret. Her har han fått med seg en revitalisert John Stones. Gündogan har blitt stadig bedre i sin midtbaneposisjon, og Foden fortsetter å ta raske skritt i retning David Silva. I tillegg har Cancelo vært god på backen.

Manchester United

Heller ikke her er det tvil. Bruno Fernandes. Ferdig med det. Seriens desiderte MVP (most valuable player).

REUTERS/Glyn Kirk/NTB – Bruno Fernandes avgjør kampen mot Brighton på straffe ti minutter på overtid i september.

Ellers skal spillere som Luke Shaw, Harry Maguire og Paul Pogba ha ros for sin utvikling i løpet av sesongen. Dessuten er Fred en underkommunisert spiller på midten. Vi må heller ikke glemme Marcus Rashford som også har tatt ansvar. Når David de Gea i tillegg er i ferd med å finne litt tilbake til sitt gamle jeg, så er det ikke rart at Manchester United har stoppet å tape fotballkamper.

Newcastle

Også her har en spiller vært klart bedre enn røkla. Hadde ikke Callum Wilson vært så effektiv på topp som han har vært, så hadde Newcastle ligget på nedrykksplass.

Åtte mål og tre assister har det blitt på Wilson. Det har stagnert i løpet av sesongen, etter at klubben har slitt mye med spillere som har fått langvarige skader av koronasmitte. Skal Newcastle holde seg, så må Wilson begynne å skåre mål igjen.

Sheffield United

Stakkars klubben fra stålbyen. De var litt uheldige i starten av sesongen. De spilte bedre enn hva poengfangsten tilsa, men etter hvert har også selvtilliten forsvunnet. Flyten er helt borte.

Det er få spillere som har utmerket seg. Vi velger norsk her. Sander Berge har vært en av de få lyspunktene i Chris Wilders mannskap. Det blir spennende å se om han vil være på samme nivå etter skaden, for Berge har virkelig tatt skritt i år. Mer dynamisk, mer synlig.

Southampton

Klubben som har solgt unna utallige klassespillere de siste årene, fortsetter å begeistre.

Vestergaard har imponert i stopper-posisjonen. Ings fortsetter å putte mål. Ward-Prowse har dunket inn frispark og er vært god defensivt.

Men lagets beste spiller har likevel vært høyreback Kyle Walker-Peters. Ble ikke satset på i Tottenham, men i Southampton har han blomstret for alvor i år. Meget sterk defensivt, og heller ikke ueffen offensivt. Ligaens beste høyreback i årets sesong.

Tottenham

Også her peker en spiller seg ut. 12 mål og 11 målgivende taler sitt tydelige språk. Harry Kane har vært enorm i år. I tillegg har han jobbet som en slave hjemover, og også satt opp spillere tidlig i angrepssekvensen.

Lloris har vært god. Son og Højbjerg likeså. Men Kane er kongen i London.

kane
Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

West Bromwich

Her står det mellom to spillere. Keeper Sam Johnstone har hindret mange baklengsmål i år. Det fikk også Liverpool smertelig erfare. Offensivt så har Matheus Pereira vært den store kreative kraften, som forventet. Sju målpoeng er absolutt akseptable tall i et lag som knapt skaper sjanser.

Skal WBA holde seg i Premier League, noe vi tror ikke skjer, så må både Johnstone og Pereira fortsette å spille bra.

Vi falt til slutt ned på Pereira.

West Ham

Vi trodde ikke West Ham ville levere i år. Men de har gjort våre forhåndstips til skamme. De ligger i skrivende stund på 7. plass. Det er imponerende.

Det er ingen spillere som egentlig stikker seg ut. Antonio er alltid morsom å se på offensivt. Fem mål på 11 kamper er også bra. Soucek har vært god på midten. Fem mål fra sin dype posisjon vekker oppsikt. Ogbonna og Cresswell har vært gode i forsvaret.

Men hvis vi må velge en spiller, noe vi jo må i denne anledning, så plukker vi Declan Rice. 21-åringen fortsetter å ta skritt. Leser spillet bra og har god pasningsfot. Hvis Klopp tror at Liverpool kan omskolere Rice til å bli en boks-til-boks-spiller, noe jeg tror han kan, så bør Rice stå på lista til Michael Edwards.

Wolverhampton

Skaden på Raul Jimenez har rammet ulvene hardt i de siste ukene. De har manglet limet i det offensive spillet.

Men likevel er det spillere som har forsøkt å bøte på problemet. Og særlig er det en spiller som må hylles i denne sammenheng. Pedro Neto har tatt store skritt i år. Han har noe av det samme rykket som Traore og Podence, men han er langt mer effektiv.

Seks målpoeng er absolutt akseptable tall for den unge portugiseren. Vi har ikke tall på alle sjansene har har skapt i år. Hans medspillere har sløst mye. Neto kunne hatt lang flere assister hvis medspillerne hadde høstet av det Neto har sådd.

Denne spilleren må stå på blokka til Edwards og Klopp. Vi hadde suksess med å hente hans forgjenger. Vi kan gjerne gjenta suksessen for min del.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket