fbpx
Foto: Paul Ellis/Pool via AP/NTB

– Vi er ikke slitne

Jürgen Klopp var innom flere spørsmål på dagens pressekonferanse. Blant annet måtte han svare på om spillerne var slitne.

Det har virket som om noen av spillerne har vært slitne i det siste, hevdet en journalist, før han spurte om Klopp så det på samme vis.

– Nei, vi er ikke slitne. Vi er så opplagte som overhodet mulig. Vi har kanskje presset mindre framme i år, men det skyldes også hva motstanderne gjør.

Klopp ble også spurt om de andre lagene nå har funnet ut hvordan Liverpool spiller, og at det er en av grunnene til at det ikke har gått så bra i år.

– Nei nei, ikke snakk om. Fotball er ikke et nytt spill. Det har vært spilt lenge. Og de andre lagene visste jo hvordan vi spilte i fjor og for to år siden også. Selvsagt gjorde de det. Spillet vårt kom ikke overraskende på dem. Poenget er bare at vi spilte bedre på noen områder i fjor.

– I år er det mye jevnere, og den klubben som klarer å møte alle de uventede situasjonene på best måte, kommer nok til å vinne ligaen. Og vi satser på at det er oss. Men vi trenger ikke å gjøre store forandringer. Jeg har hørt at nå må Klopp bygge opp laget på nytt osv. Verden er gal for tiden.

På spørsmål om Burnleys gode form så svarte Klopp følgende:

– De savnet opplagt Ben Mee i starten av sesongen. Han og Tarkowski er på mange måter hjertet i laget. Men selv uten Mee, ville Sean Dyche ha stilt med et slagkraftig lag i morgen. De gir alle lag en tøff kamp. Intensiteten deres er meget høy. De står med 9-22 i målforskjell så langt. De sliter med å skåre mål, men de slipper ikke inn all verden heller.

En journalist lurte også på om det ikke er behov for stopperduoen Henderson og Fabinho lenger framme på banen.

– De klarte seg veldig bra defensivt mot United. De var også gode i det oppbyggende angrepsspillet. Men vi får se mot Burnley. De kontrer noe annerledes enn Manchester United.

Klopp fikk også spørsmål og Shaqiri.

– Jeg synes Shaq klarte seg bra mot Manchester United. Har har et godt overblikk, og er smart og god i små rom. En god kreatør, bra på å frigjøre andre. Både han og Thiago mangler jo litt rytme, men de spilte likevel bra begge to. De kommer bare til å bli bedre, hvis de holder seg skadefrie.

– Jeg er i grunn veldig fornøyd med prestasjonen til hele laget mot Manchester United. Hadde vi skåret ett mål, så ville alles inntrykk vært et annet. Dessverre styrer resultatene mye av inntrykket i dagens fotball.

Om angrepstrioens problemer foran mål sa han følgende:

– Alle ser at ikke alt går på skinner nå. Men de gjør mye bra uansett. Det er bare de siste valgene det svikter på. Målene kommer til å komme tilbake. Se på John Stones i City. Han skåret for første gang på svært lenge mot Manchester United, deretter skåret han to nye mot Crystal Palace. Det går opp og ned disse tingene. Jobber vi målrettet kommer målene tilbake. Målene er for øvrig hele lagets ansvar.

Til slutt fikk Klopp spørsmål om skadesituasjonen.

– Joel Matip er tilbake for fullt på trening, men vi får vurdere om han har hatt nok treninger med laget ennå.

– Diogo Jota er fortsatt en god stund unna. Jeg vil tippe 1-2 uker. Men det er vanskelig å si noe sikkert.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket