fbpx
awoniyi
Foto: Wikipedia Commons

Tysk journalist hevder at Awoniyi ikke er god nok for Liverpool

Liverpools utlånsspiller Taiwo Awoniyi nyter gode dager i Berlin. Han er i kjempeform for tiden. Men en tysk journalist som følger spilleren og Union Berlin tett, mener at Liverpool ikke vil satse videre på nigerianeren.

Både Union Berlin og Awoniyi flyr høyt for tiden. Hipster-klubben i Øst-Berlin har hatt en fantastisk start på årets Bundesliga. De ligger i skrivende stund på 6. plass. Vinner de hengekampen sin, vil de faktisk ligge an til å kapre en av Champions League-billettene i år. De har slått lag som Borussia Dortmund og Bayer Leverkusen, og også hentet poeng fra andre toppklubber som Bayern München og Borussia Mönchengladbach.

En av grunnene til det er at utlånsspilleren fra Liverpool har funnet formen. Etter at sentrale spillere ble skadet, fikk Awoniyi sjansen på topp tidlig i sesongen. Og den har han tatt godt vare på.

Han har spilt 14 kamper så langt i årets sesong, 11 fra start. Han står bokført med 5 mål og 2 assister. Men alle målpoengene har kommet på de ni siste kampene, så 23-åringen har vært i kalasform den siste tiden.

Likevel hevder den tyske journalisten Constantin Eckner at Awoniyi sannsynligvis ikke er noe for Liverpool. Eckner følger tysk fotball tett.

I podcasten Blood Red forteller Eckner at Awoniyi trolig ikke er god nok for Liverpool. I tillegg er han en spillertype som ikke passer klubben helt.

– Han er bedre nå enn da han var i Mainz. Han startet sesongen mye på benk, men på grunn av skader, så fikk han sjansen. Den har han tatt ganske godt vare på.

– Han har funnet sitt nivå i Union nå. Som spillertype minner han om Erling Haaland. Han tar mange løp inn bak stopperne. Men han er selvsagt ikke på Haalands nivå. Langt i fra.

– Han er grei avslutter, men heller ikke mer.

– Han passer ikke helt Liverpool-stilen. Han kunne kanskje ha vært et alternativ for Liverpool, fordi han tilbyr noe helt annet. Men ferdighetene hans er ikke på et høyt nok nivå, synes jeg. Jeg tror Liverpool vil forsøke å selge.

Awoniyi er nå på sitt 7. utlånsopphold. Han sliter fremdeles med å få arbeidstillatelse i England.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket