fbpx
Foto: REUTERS/Peter Powell/NTB - Paul Tierney dømte Newcastle-Liverpool 30. desember. Han ga blant annet Fabinho et gult kort, men ikke Liverpool straffe da keeper Karl Darlow holdt igjen beinene til Mané i en avgjørende situasjon.

Tør Tierney å dømme straffe i dag?

Vi har kikket på fem av de viktigste spørsmålene før dagens oppgjør på Anfield. Og selvsagt er Paul Tierney nevnt.

Blir det dømt straffe?

Vi hopper i det med en gang. Mye har dreid seg om straffespark den siste uka. Klopp har snakket om det, Clattenburg har skrevet om det, journalistene har ment mye om det, og fansen har vært opptatt av det.

Manchester United har fått tildelt 20 straffespark siden starten av forrige sesong. Liverpool har fått 10.

Manchester United har fått 32 straffer siden starten av 2018/19-sesongen. Liverpool har fått 30 siden Klopp tok over roret på Anfield for over fem år siden.

I tillegg dømmes kampen av Paul Tierney. Han har dømt Liverpool 13 ganger. Han har til gode å peke på krittmerket i Liverpools favør. Samtidig har han gitt Manchester United 5 straffer de 10 siste gangene han har dømt de røde djevlene.

I VAR-rommet sitter Stuart Attwell. Han har dømt Liverpool 12 ganger. Han har gitt oss 0 straffer. Han har dømt Manchester United 9 ganger. Han har tildelt dem 5 straffer.

Alt dette har journalistene og fansen sørget for å minne Tierney og Attwell på i løpet av uken. De er med andre ord under et voldsomt press før dagens kamp.

Hvem starter?

Vi tror Matip er klar. Vi tror Matip starter.

Han har vært tre uker ute, men har trent med laget både fredag og lørdag. Uten skrammer, melder journalist Kevin Palmer på Twitter.

Klopp var også tydelig på pressekonferansen på fredag at han ønsket Henderson høyere opp i banen i dagens kamp.

Dessuten så kan Matip hvile ganske lenge etter oppgjøret i ettermiddag. Mot Burnley så står Nat Phillips perfekt til Wood og Barnes. Matip trenger heller ikke å spille i FA-cupen noen dager senere. Klopp har uansett ikke prioritert de hjemlige cupene siden han ankom byen i 2015. Det betyr at Matip kan hviles fram til 28. januar, i bortemøtet mot Tottenham.

Vi tror derfor at laget ser sånn ut:

Begge backene har hvilt i nesten to uker og sier seg selv. Det samme gjelder Fabinho og Alisson.

Vi begynner å få litt flere alternativer på midten nå. Men vi regner med at Klopp går for Thiago, Wijnaldum og Henderson. Mange har ventet på denne trioen – nå er det dags. Den er både balansert og skapende på samme tid.

En spiller som Shaqiri kan spille en viktig joker-rolle hvis vi ikke klarer å låse opp Manchester United. Milner kan også spille en viktig rolle i løpet av kampen. Det spørs på kamputviklingen.

Framme så vil nok Klopp starte med supertrioen. Det er tross alt et toppoppgjør. Men formen deres har vært så som så de tre siste kampene. Så spillere som Minamino og Origi vil kunne komme inn hvis ting ikke fungerer.

Er spillepausen bra?

Liverpool har ikke spilt kamp på ni dager. Noen av spillerne har ikke spilt siden mandag 4. januar. De fleste er med andre ord uthvilte. Men det har ikke alltid vært positivt. For det kan gå utover rytmen.

Mellom 2016/17 og 2019/20 så tapte Liverpool 42,9% av kampene etter en pause på mellom 8 og 11 dager. Dette er alarmerende tall, selv om datamaterialet teller bare 13 kamper. Det var også 8 dager mellom den glimrende kampen mot Crystal Palace og den svake kampen mot West Bromwich i julen.

Klarer Liverpool å snu denne tendensen i ettermiddag?

Hvem starter Solskjær med?

Manchester United spiller nesten alltid 4231. Det gjør de nok i dag også. De spiller vanligvis ganske dypt mot de beste lagene. Det gjør de nok i dag også. De satser mye på overganger. Det gjør de nok i dag også.

Dette er arven fra Mourinho, og det er jo også det som har fungert best for Manchester United.

Dessuten så vet vi at dette kampbildet også er det kampbildet som Klopp og Liverpool har blitt mest vant til. Så vi ser for oss en ballbesittelse på over 70% i dag. Og vi regner med at vi ligger relativt balansert. Vi kommer ikke til å kaste alt framover. Kontroll framfor kaos.

Hvis Manchester United skal lykkes i sin tilnærming, så blir det spennende å se hvem som spiller i toeren på midten og hvem som spiller på kantene. Hovedspørsmålet er om Solskjær tør å starte med Paul Pogba. Enten som en av de to på defensiv midtbane, eller på kanten, som i seriekampen mot Manchester City.

pogba manchester united
Cosmin Iftode / Shutterstock.com

Vi tror Fred er udiskutabel på midten. Meget undervurdert spiller, i våre øyne. Matip er halvskadet og har heller ikke vært prioritert i disse toppkampene. Det betyr at valget til den andre ankerrollen står mellom Paul Pobga og Scott McTominay. Sistnevnte er trolig et tryggere defensivt valg. Men Pogba kan nå Fernandes med slepne pasninger, og de pasningene kan bli ultraviktige for Manchester United i dag. Forsyningslinjen Pogba-Fernandes høres farlig ut. Fernandes kan så sette opp frontrunnerne til bortelaget.

På kantene så vil Rashford få en av plassene. Den andre plassen står nok mellom Pogba og James. James er den perfekte kontringsspiller, og jobber bra defensivt. Og den hjelpen trenger backene til Manchester United i dag.

På topp så spiller nok Martial hvis han blir klar. Ellers er jo Cavani et meget godt alternativ. Han jobber knallhardt. Det kan bli verdsatt høyt i dag.

Hvor avgjøres kampen?

Vi tror at Manchester Uniteds beste sjanse er på overganger og dødballer. De har skåret flest kontringsmål i Premier League i år (5). Liverpool må ikke gi Fernandes muligheten til å prege kampen. Dessuten så sliter Liverpool mer på dødballer uten Virgil van Dijk, og gjennomsnittshøyden vil ikke være høy på den utvalgte elleveren i dag.

Liverpools beste sjanse er å utnytte de små mellomrommene med den ytterste presisjon. Vi er helt nødt til å være presise i de avgjørende øyeblikkene. Det har vi ikke vært i det siste. Så denne tendensen må snus.

Det kommer også til å være rom bak backene til United hvis vi klarer å sende harde presise crossere. Vi må få dem til å sideforskyve seg raskt (og mer ukontrollert). Og særlig sliter Bissaka i posisjoneringen sin. Han er også tidvis ukonsentrert. Det kan bli avgjørende i dag.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket