fbpx
Foto: Denne situasjonen satte sinnene i kok i går kveld. Shaqiri slår Mané gjennom, men dommer velger å blåse av til pause.

Tierney kom i fokus – men ikke på grunn av straffer

Det var ikke mange kontroversielle øyeblikk i gårsdagens 0-0-kamp på Anfield. Men ett øyeblikk førte til en liten storm likevel.

Mange var spent på om det ville dukke opp en mulig straffesituasjon i løpet av kampen. Hva ville dommer Paul Tierney gjøre da. Men en slik situasjon dukket aldri opp.

Det som derimot skjedde på slutten av første omgang ble heftig kommentert i de ulike TV-studioer og på sosiale medier.

Seks sekunder før tilleggstiden er over så blåser Tierney til pause. Det er svært sjeldent at dommere blåser før tilleggstiden er ute. Det heter jo “minimum” ett, to tre minutter tillegg etc.

Nå er det ikke første gang at vi har sett dommere blåse av før tiden, men det er ekstremt sjelden at det blåses av før tiden er ute og et lag er i ferd med å skape en farlig sekvens. Det er mot all sedvane.

For det var det som skjedde. Xerdan Shaqiri spilte Sadio Mané vakkert igjennom helt på tampen av første omgang. Mané var onside, og hadde fått noen meter på Manchester United-stopperne.

Nå er det ikke sikkert at det ville blitt en stor sjanse, touchen til Mané har jo ikke vært perfekt den siste tiden. Dessuten kunne han jo blitt tatt igjen av forsvarerne. Men sjansen for at Liverpools potensielt største mulighet i kampen ble spolert av en ivrig dommer, er veldig høy.

Både Michael Owen og dommer Mark Clattenburg var krystallklare etter kampen. Dette var en stor feil av Paul Tierney.

Ellers klarte Tierney seg fint. Noen irriterende billige frispark for bortelaget kanskje, men helt feilfri er man sjelden. Og Tierney var uansett langt fra den svakeste aktøren på Anfield-matta denne søndagen.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket