fbpx
Foto: Foto: AodanbiswasHughes

Tidligere toppdommer kaller Klopp en hykler

Mark Clatteburg skrev i ukens spalte i Daily Mail at Jürgen Klopp må være engstelig før møtet med Manchester United.

En gang i uka skriver Clattenburg en spalte om det som rører seg i Premier League, sett fra en toppdommers perspektiv. Og denne uken var det Klopp og kommentarene hans om straffene til Manchester United han tok for seg.

Han hevder at Klopp driver med mind games før søndagens storoppgjør. “Han vil inn i dommerens hode for å påvirke kampen”, hevder Clattenburg. Det er som å se Sir Alex Ferguson, skriver han videre.

Klopp var smart som tok opp straffeproblematikken på den måten han gjorde, hevder Clattenburg. For “han viser bare til fakta”, og det vil han ikke bli straffet for. Manchester United har jo fått langt flere straffer siden starten av 2019/20-sesongen enn Liverpool. De har fått 10 flere. Det var dette Klopp henviste til da han, i følge Clattenburg, bedrev et spill for å influere dommeren på søndag.

Da Klopp tok opp straffe-problematikken, var det ikke kjent hvem som skulle dømme. Det er nå klart at det er Paul Tierney. Tierney har for øvrig dømt Liverpool 13 ganger, og ikke gitt en eneste straffe i vår favør. Mens han har dømt fem straffer i Manchester United sin favør på like mange kamper.

Clattenburg skriver videre at det ikke er noen konspirasjon blant dommerne i England. Men at Klopp kan ha et poeng hvis målet hans med uttalelsene var å fokusere på hvor lett Manchester United-spillerne faller. For det gjør de, hevder Clattenburg. Han mener at fem av de elleve straffesparkene klubben har fått i årets sesong (i alle turneringer) skyldes at United-spillerne oppsøker straffe.

Men det gjør Liverpoolspillerne også, mener Clattenburg, og kaller deretter Klopp for en hykler.

Clattenburg mener at Mané gjorde det samme mot Southampton i forrige seriekamp. Mané ville ikke ha falt hvis han hadde hatt mulighet til å skåre, hevder den tidligere toppdommeren. Både Salah og Mané har de samme tendensene som United-spillerne, mener han.

“Vi har ikke sett et tydeligere forsøk på å påvirke dommeren før et toppopgjør siden Fergusons dager,” skriver Clattenburg videre. Slik holdt ikke Klopp på i forrige sesong, og det er tydelig at han er nervøs, hevder han deretter.

Helt på slutten av kommentaren sin skriver Clattenburg at han er den eneste dommeren som har dømt tre straffer mot Manchester United i en og samme kamp på Old Trafford. Det skjedde mot Liverpool i 2014. “Det ville jeg nok ikke ha gjort hvis Ferguson var manager for United”, avslutter han med.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

2 Responses

Legg inn en kommentar

Shopping Basket