fbpx
bruyne manchester city
Foto: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com

Strøtanker på glattisen: Et skråblikk på runde 18

Med alle utsatte og endrede kamper for tiden er det ikke lett å få spilt fulle runder. Men runde 18 er så godt som komplett, og vi deler derfor ut noen pallplasser og en nedrykksplass.

Gull: Kevin de Bruyne

Bernardo Silva, Virgil van Dijk og Jordan Henderson har kanskje alle hatt bedre enkeltsesonger enn belgieren de tre-fire siste årene. Men ser en alle årene under ett så er det liten tvil om at Kevin de Bruyne har vært Premier Leagues beste spiller i disse sesongene.

Hans offensive kvaliteter er så unike og ikke minst så stabile at han fortjener all rosen han får.

I helgen hadde han enda en målgivende i Premier League. Hans 100. i ligaen. Og for en perle det var. Først legger han ballen effektivt til rette utenfor 16-meteren på høyre side. Så prikker han John Stones med en vakker ytterside.

Sølv: Tanguy Ndombole

Først fikk han kjenne på pisken til Jose Mourinho. Portugiseren snakket ned Ndombole offentlig, i kjent Mourinho-stil. Men Ndombole har svart på kritikken gjennom å trene hardere og spille bedre.

I det siste har han vært tidvis glimrende for de liljehvite. Og scoringen i helgen er en liten kandidat til Årets mål, når den tid kommer.

Tottenham cruiset inn til seier over Sheffield United. De gikk lett opp i en 2-0-ledelse. Men Sheffield United reduserte. Og nei, det var selvsagt ikke Rhian Brewster som gjorde det. Så var det tid for Ndombole-show. Med en delikat avslutning fra en meget vanskelig posisjon så avgjorde han kampen.

Scoringen kan du se etter ca. 1.50 ut i denne videoen.

Bronse: Emile Smith Rowe

Den unge Arsenal-spilleren har tatt av den siste tiden. Vel, Arsenal begynte faktisk å spille god fotball da Smith Rowe fikk sjansen. Med en voldsom entusiasme og drivkraft i sin tier-rolle, så har han gitt Arsenal den boosten og dynamikken laget til Arteta har savnet. Han har spilt fem PL-kamper, og står nå med tre assister. Det er like mange som Firmino det.

20-åringen har alltid vært en Arsenal-gutt, men etter relativt gode låneopphold i RB Leipzig og Huddersfield, ble han hentet hjem i sommer. Og det var et lurt trekk.

Arsenal har veldig mange spennende unge spillere på gang nå. Smith Rowe, Saka, Martinelli, Nketiah og Joe Willock kan alle bli viktige spillere i årene som kommer.

Nå har klubben også klart å kvitte seg med lønnsutgiftene til Mesut Özil, så Arsenal er inne i en streak nå. Mye stang inn.

Nedrykk: Newcastle

Nå begynner det å blinke røde lykter utenfor St James´Park. En skulle ikke tro etter å ha sett klubben få med seg ett poeng mot Liverpool, men laget er faktisk i ussel form for tiden. De viser nedrykksform.

I går ble de lekt med av Arsenal. Før det så tapte de mot Sheffield United. Og alle klubber som taper mot Sheffield United er i trøbbel. Uken før det igjen røyk de ut av FA-cupen og tapte i serien mot Leicester hjemme.

Før møtet med Liverpool, så ble de lekt med av Manchester City og røyk også ut av Ligacupen mot Brentford. Kampen før der igjen ble det uavgjort hjemme mot Fulham. Det var noen dager etter at de tapte 5-2 mot Leeds.

Laget har fortsatt klaring til nedrykkslagene, men med flere spillere som fortsatt sliter tungt etter å ha testet positivt for Covid-19, så virker veien tilbake til en trepoenger lang nå. Klarer Steve Bruce å trylle? Klarer magikeren Steve Bruce det?

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket