fbpx
Foto: Arsenal's Bukayo Saka, left, duels for the ball with Liverpool's Andrew Robertson during the English FA Community Shield Andrew Couldridge/Pool via AP - Saka har vært veldig god for Arsenal i høst, mens Liverpool er på nedadgående

Strøtanker på glattisen: Et skråblikk på runde 17

Manchester-klubbene avanserer på tabellen. Klopp og Lampard taper poeng. Arteta har funnet flyten. Mourinho har fått Tottenham tilbake på vinnersporet. Runde 17 var vond.

Det er på tide å dele ut noen blomster og litt ris.

Gull: Ilkay Gündogan

Manchester City er i god form. De har tettet igjen bak, og de har også begynt å finne tilbake til sine offensive takter. Og det selv uten Aguero og Jesus.

Dirigenten i snuoperasjonen i vinter har faktisk ikke vært de Bruyne, selv om også han har bedret spillet sitt. Manchester Citys beste spiller i de siste ukene har vært Ilkay Gündogan.

Han har trivdes sammen med Rodri på midten. Sammen har de stengt butikken bakover. Men minst like viktig har midtbanespillerens offensive kraft vært. Han kommer ofte på dype løp inn i boksen, a la Lampard. Tre mål har det også blitt. Tre mål på sine fire siste kamper. Det lar seg høre fra alfahannen fra Gelsenkirchen.

Sølv: Kyle Walker-Peters

Vi har advart for denne spilleren i hele høst. Men i går fikk Liverpool-fansen virkelig se hvor god høyrebacken til Southampton har blitt det siste året.

Han hadde stort sett kontroll på en livlig Sadio Mané gjennom store deler av kampen. Og Mané spilte faktisk en ganske god fotballkamp.

Nå var Walker-Peters litt heldig i går også. Det kunne fort blitt straffe da han felte Mané i andre omgang. Men han var uansett den klart beste høyrebacken på St. Mary`s i går.

Bronse: Bukayo Saka

Her er Arsenal i ferd med å få fram en virkelig god fotballspiller. Han er fortsatt bare en tenåring, men har likevel spilt 62 kamper for Arsenals A-lag.

Ikke nok med det. Han har vært viktig også. 7 mål og 15 assister har det blitt på ham (Kilde: Opta). I tillegg er han anvendelig. Arteta har brukt ham på hele venstresiden. Som back. Som midtbane. Som ving. Men ikke nok med det. Han står også registrert med kamper sentralt i banen og på høyrevingen.

Nedrykk: Liverpool

Her snakker vi virkelig om dårlig form. To poeng på tre kamper mot såpass skral motstand som WBA, Newcastle og et skaderammet Southampton er rett og slett begredelig.

Ikke nok med det. Jeg kunne forstått poengtapene hvis vi hadde vært uheldige med kampoppsettet. Men ingen klubber har vært heldigere enn Liverpool i jula. Vi fikk mer hvile enn noen andre klubber. Likevel har vi spilt med håndbrekket på i store deler av kampene. I tillegg lønner det seg ikke å spille med tøfler. For da blir balltreffen annerledes. Det er ikke like lett å sentre da.

Om 12 dager kommer Manchester United til Anfield. Da får vi se om tøflene er satt bort og håndbrekket er av. Jeg orker rett og slett ikke et tap mot Solskjær. Tenk dere norske aviser etter en eventuell United-triumf på Anfield? Da snakker vi eget bilag selvsagt.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket