fbpx
thiago
Foto: Michael Regan/Pool via AP/NTB

Starter Thiago?

Vi har ikke vært bortskjemte i høst. Vi har kun fått sett midtbanejuvelen Thiago i 151 minutter. Blir det flere minutter i dag? Kanskje fra start til og med?

Vi har kikket på fem spørsmål før kveldens kamp mot Southampton.

Starter Thiago?

Det er spørsmålet mange Liverpool-fans stiller seg i dag. Han har imponert i stor stil i de tre kampene han har spilt i høst, og Klopp kunne ikke utelukke at han kjørte med Thiago fra start i dag.

Vi har savnet hans boksåpneregenskaper i flere kamper i høst. Nå er ikke Southampton et lag som legger seg så dypt som WBA og Newcastle, så behovet etter Thiagos ferdigheter er trolig ikke like stort i dag. Men uansett ønsker mange å se han fra start.

Vi tror nok at Klopp starter med den velkjente trioen Milner, Wijnaldum og Henderson. Midtbanetrioen som var med å gjøre Liverpool til en europeisk stormakt igjen. Men sikker er vi ikke. Så god har nemlig Thiago vært. Vi må heller ikke glemme Chamberlain. Kampen i dag kan passe han godt. Han liker å møte lag med litt vann mellom båtene. Southampton spiller 442, flatt. Da kan han bruke gjennombruddskrafta og farta si.

Kommer Southampton til å bryte lei trend?

Vi har hatt et godt tak på The Saints under Klopp. Vi har vunnet de siste seks oppgjørene, og vi har faktisk bare tapt en gang på de siste 13 ligakampene mot dem. Da spilte Mané for dagens hjemmelag, og snudde kampen med to flotte scoringer. Klarer laget fra sørkysten å bryte trenden i dag?

Vi tror ikke det.

Southampton spiller en fotball som passer oss godt. De spiller med relativt store mellomrom, og satser på at deres gode taklingsspillere på midten – Romeu og Ward-Prowse – klarer å tette rommene tidsnok. Ingen lag i PL vinner flere taklinger enn Southampton, og Romeu og Ward-Prowse er de to beste av dem.

Hvordan klarer The Saints seg uten McCarthy og Vestergaard?

Ingen står med flere dødballmål enn Southampton i høst. De står med 8 mål på frispark og cornere så langt. Og en av de som har bidratt er i høyeste grad danske Jannik Vestergaard. Den tidligere Bundesliga-proffen har skåret tre mål på cornere i høst.

I dag spiller ikke Vestergaard. Han sliter med en kneskade. Det gjør at hjemmelaget ikke vil ha den samme trusselen på dødballer lenger.

Den andre store dødballtrusselen heter James Ward-Prowse. Han har smelt inn tre vakre scoringer på direkte frispark i høst. Så i dag må vi unngå å lage frispark i farlig sone.

I tillegg til stor styrke på offensive dødballer, har Vestergaard også bidratt defensivt. Han vinner mye i lufta, men han er også sterk i duellspillet langs bakken. I tillegg er keeper Alex McCarthy ute med Covid-19. Disse to har vært sterkt delaktige i Southamptons gode defensive statistikk i år. 7 ganger har McCarthy gått av banen uten å slippe inn mål. Kun Aston Villa står med bedre tall. Hvor mye vil hjemmelaget savne sin førstekeeper i dag?

Det er ikke sikkert at det vil bety veldig mye. Andrekeeper Fraser Forster er i alle fall en erfaren Premier League målvakt.

Har flyten til Southampton stoppet?

ings
mooinblack / Shutterstock.com

Southampton startet sesongen med en voldsom flyt. De skåret mange mål på få sjanser. Særlig var Danny Ings god. Han står med seks scoringer og tre assister så langt i høst. Deres XG-tall kontra faktiske mål var et ganske absurd studium. Det er det ennå for så vidt. De har skåret 25 mål, med en XG (forventede mål ut fra sjansene) på 17,05. Det vil at de har skåret åtte flere mål enn hva sjansene de har skapt skulle tilsi. Det skyldes ikke bare effektivitet, det skyldes også flyt.

Nå har de derimot ikke skåret på tre kamper. 0-0 mot West Ham, 0-0 mot Fulham og 0-1 mot Manchester City. Er flyten borte?

Hvem starter?

Alisson starter selvsagt i mål.

I forsvar blir det verre. Arnold, Robertson og Fabinho er sikre, men hvem starter mellom Arnold og Fabinho? Che Adams og Danny Ings står ok til både Rhys Williams og Nat Phillips. De er ikke hyperraske noen av dem. Men hjemmelaget har en del fart i Djenepo, Walcott og Long. Sistnevnte begynner nok på benken, og trolig en av de to førstnevnte også. Men poenget er at manager Hasenhüttl kan gjøre drastiske grep for å endre kampbildet underveis, og det kan bli et problem for både Phillips og Williams. Vi satser på at Phillips begynner igjen. Men sikre er vi ikke. Det er heller ikke umulig å se kapteinen som stopper snart.

På midten tror vi som sagt at Milner, Henderson og Wijnaldum starter. Men vi er som sagt ikke sikre. Både Thiago og Chamberlain banker på døra her. Vi er derimot ganske trygg på at Jones får hvile i dag.

Framme ligger det vel an til å bli supertroikaen igjen. Men de må få kontroll på touchene sine. Særlig Salah og Mané har slurvet voldsomt med ball og i valg de siste to kampene, og Salah har ikke vært det samme aktivumet han normalt sett er.

Vi tror kampen passer bra for begge to, og henviser følgelig Minamino til benken igjen. Mané vil nok slite litt mot Walker-Peters, men Salah bør skape mye mot sin back.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket