fbpx
Foto: REUTERS/Hannah Mckay/NTB

Spillerbørsen: Taktskiftet etter pause avgjorde kampen

Det gikk som vi trodde. Klopp tok mange ulike hensyn før kveldens kamp mot Aston Villa. Vi stilte derfor med en miks av ungdommelig pågangsmot og erfaring.

Kelleher fikk nok en mulighet i mål. Forsvarsfireren bestod noe overraskende av Fabinho, sammen med Milner og to blad Williams. Vi hadde ikke forventet at Klopp ville tørre å risikere Fabinho i denne kampen, da stoppersituasjonen i klubben er så prekær som den er. Men på den annen side så ville nok Klopp strekke seg langt for et avansement.

På midten kom Curtis Jones inn i startoppstillinga igjen, sammen med Henderson og Wijnaldum. Det var ikke så vellykket mot Fulham og West Bromwich. Trioen var ute etter å revansjere seg.

Framme forventet vi å se Mané og Salah flankere Minamino. Vi fikk rett på spillerne, men ikke på posisjonene. Som mot Crystal Palace så ble Minamino plassert på venstrekanten. Mané spilte i Firmino-rollen. De byttet riktignok i andre.

Benken var stappfull med verdensstjerner. Alisson, Arnold, Robertson, Thiago og Firmino ventet alle på et mulig innhopp.

Administrerende direktør i Aston Villa, Christian Purslow (tidligere Liverpool), kunne fortelle at halvparten av spillerne til Aston Villa ble kjørt av foreldrene sine til kampen. Det forteller mye om rammen rundt kveldens oppgjør. Det var ujevne lag på papiret.

Mange synes nok at Klopp stilte et alt for sterkt lag her. Men på den annen side så er rytme og avansement. Samtidig kom smitte-meldingene fra Aston Villa så sent at laget trolig var drillet allerede. Liverpool planlegger jo oftere i et lengre perspektiv enn bare en kamp.

Kelleher 6
Måtte i aksjon én gang i førsteomgang. Klarte ikke å forhindre utlikningen rett før pause. Sjansen for det var også liten. Den var bra satt av Aston Villas omsvermede talent. Helt uvirksom i 2. omgang.

N Williams 6,5
Starter veldig rolig, men sakte men sikkert tar han flere offensive initiativ utover i omgang. Skaffer noen cornere, vinner igjen et par baller, men klarte ellers ikke å prege førsteomgangen. Tok stadig mer ansvar i andre omgang også. Kom til mange innlegg, gjorde seg ofte spillbar. Men litt upresis i avleveringene.

R Williams 5
Starter hyggelig. Vinner et par hodedueller. Men blir avslørt på både fart og manglende kynisme på utlikninga. Rolig andreomgang. Posisjonerer seg bra, men får som sagt veldig lite å gjøre.

Fabinho 6,5
Får en rolig førsteomgang. Er likevel nær scoring et par ganger. Gir bort ballen midtveis i omgangen. Det kunne blitt farlig. Er nær scoring og assist i andre omgang også. Flink i gjenvinningsspillet. Bryter flere forsøk fra Aston Villa.

Milner 7,5
Kanskje Liverpools beste før hvilen. Tar for seg i duellspillet, og flere gode innlegg. Er profesjonell og aktiv i andre omgang også. Noe mer variabel i avleveringene, men alt i alt en god kamp av 35-åringen.

Jones 5,5
Rolig førsteomgang han også. Men slo en fin assist og var nær scoring helt på slutten av omgangen. Må jobbe med mann mot mann-spillet defensivt, og var alt for passiv før 1-1. Byttet ut etter femten minutter i andre omgang.

Henderson 6
Variabel førsteomgang. Starter bra. Alltid spillbar. Distribuerer fint. I løpet av omgangen treffer han også veldig bra på pasningene til Salah. Tre ganger blir egypteren spilt gjennom av kapteinen. Men ellers traff Hendo dårlig med pasningene. Tempoet ble også for lavt utover i omgangen. Og han ble altfor veik i forkant av pasningen som førte til utlikninga. Ble byttet ut til pause. Det spådde vi før kampen, så det var ikke noe dramatikk i det.

Wijnaldum 7
Startet kampen bra. Var alltid et alternativ. Får en kjempesjanse til å sette 2-0, men setter ballen over. Var ikke langt unna noen minutter senere heller. Setter opp tempo i andre omgang, og er meget god i kombinasjonsspillet da. Setter også inn 2-1. Blir roligere etter at kampen er avgjort og balanserer de siste 25 minuttene. Det gjør han fornuftig.

Salah 7
Jobber bra i starten av kampen. Slo et herlig innlegg til Wijnaldum. Men utenom det fortsetter han der han slapp i kampene mot Newcastle og Southampton. Han roter med både ball og med valg. Løper for lite. Tar seg opp i andre omgang. Tar mange gode løp. Var tredje sist på 2-1 og satte 4-1 selv. Det var sikkert bra for selvtilliten.

Mané 7,5
Satt 1-0 på flott vis etter fire minutter. Var også nære 2-0 noen minutter senere. Løser Firmino-rollen ganske bra før hvilen. Er ikke like ofte spillbar som brasilianeren, men fin jobb. Blir flyttet ut på venstrekanten etter pause. Skaffer mange cornere, og kombinerer bra, selv om han er litt upresis. Nikker flott inn 3-1.

Minamino 6
Tar noen initiativ i første omgang. Jobber greit. Men kom sjelden til sjanser. Bytter posisjon etter pause. Blir flyttet inn sentralt. Kommer mer til sin rett da. Var viktig i taktskiftet. Var ofte involvert i angrepene. Noe upresis i veggspillene, men det siste han gjorde før han ble byttet ut, var å sette opp Wijnaldum på flott vis. Kunne gjerne fått flere minutter i posisjonen.

Thiago 8
Var den beste spilleren på banen de siste 45 minuttene. Vinner hodedueller, meget god på returløp, og flere nydelige pasninger. Viser stort pasningsregister. Bryter ledd flere ganger. Godt skuddforsøk.

Shaqiri 7,5
Spillesugen, og viser flere fine detaljer. Rekker å få med seg to assister. Gode innlegg. Mistet også ballen ved enkelte anledninger.

Firmino 6
Målsugen, men var upresis i avgjørende situasjoner. Jobbet bra.

Origi
Fikk tjue minutter på slutten. Slo et innlegg, prøvde et skudd, men det rant litt ut i sanden.

Chamberlain
Kom inn sammen med Origi, og spilte omtrent som ham. Tok noen initiativ, men uten tellende resultat.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket