fbpx
Foto: REUTERS/Jon Super/NTB

Spillerbørsen: Fra vondt til verre

Mangel på selvtillit og rytme i avgjørende situasjoner ødela enda en gang for Liverpool. Og Burnley lot seg ikke be to ganger da de fikk sjansen til å røve med seg alle tre poengene.

Vi trodde at Jürgen Klopp ville satse på det trygge i dag. Der tok vi feil. Firmino og Salah ble satt på benken. Inn kom Oxlade-Chamberlain og Origi. Dessuten kom Matip inn for Henderson, etter at kapteinen hadde pådratt seg en ubeleilig lyskeskade.

Så overrasket har vi ikke vært over et laguttak siden hjemmekampen mot Everton i desember 2019. Sist gang vi så troikaen Shaqiri-Mané-Origi sammen var faktisk i 5-2-seieren over naboen fra den andre siden av Stanley Park. Det skulle ikke gå sånn i dag.

Mange så for seg at dette var en kamp for Nat Phillips. Men også der overrasket Klopp oss. Matip og Fabinho utgjorde midtstopperparet. De hadde med seg Robertson og Arnold på kantene.

På midten startet Thiago, Wijnaldum og Shaqiri. Framme startet Origi som spiss, og Mané og Chamberlain på kantene.

Før timen var spilt satte Klopp inn på sitt tyngste skyts, men heller ikke Salah eller Firmino klarte å avgjøre oppgjøret.

Alisson 6,5
Variabel i feltarbeidet i første omgang. Ellers ble han ikke testet før hvilen. Reddet flott på en offsideplassert Barnes halvveis i andre, og er noe uheldig som lager straffespark. Meget billig straffe.

Arnold 4
Noe slapp defensivt i starten av kampen. Trekker seg i et par dueller for eksempel. Hadde gode spillvendinger, middels innlegg og svake skudd før dommeren blåste til pause. I andre omgang traff han knapt på et eneste innlegg. Han traff blokken nesten hver gang. Det var ikke bare hans skyld, men han mangler skarpheten. Sleit også med McNeil defensivt.

Matip 6
Klarte seg fint mot Wood i første omgang. Vinner de få duellene han blir satt opp i. Sliter mer i andre omgang. Prøver å involvere seg offensivt, men uten suksess. Er ikke like god i posisjoneringa si defensivt.

Fabinho 5
Bør sende Liverpool opp i ledelsen etter to minutter. Han går opp upresset på et innlegg fra Shaqiri, men klarer bare å sneie ballen. Svakt. Ellers sleit han tidvis i duellene mot Barnes i første omgang. Men han tok kampen, og spilte seg fint inn i oppgjøret. Klarte sjelden å bidra med pasninger bakfra i andre. Har stort sett kontroll på det lille Burnley kom med offensivt. Var altfor passiv da Burnley fikk straffe.

Robertson 5
Ikke på sitt beste før pause. Tar som vanlig en del initiativ, men det ble lite ut av det. Noe mindre intens. Varierer veldig i pasningskvalitet. Får det ikke til i andre omgang heller. Svake innlegg.

Shaqiri 5,5
Spiller en ganske god førsteomgang. Slår noen flotte innlegg. Et par gode skuddforsøk. Enkelte fine pasninger også. Henger litt etter defensivt i noen situasjoner. Er mye svakere i andre omgang. Skyter bare i blokken, for hard i labben på stikkerne og slår innleggene med for mye luft.

Thiago 6,5
Startet variabelt. Men spilte seg fint inn i kampen. Klarte å finne frontspillerne i mellomrommet noen ganger. Noen fine pasninger til Arnold også. Var heller ikke redd for å gå i dueller. En av Liverpools beste før pause. Blir tatt ut av kampen i andre omgang, og han gjør heller ikke nok for å frigjøre seg. Lager også noen unødvendige frispark. Er ikke direkte svak, men savnet flere aksjoner fra ham.

Wijnaldum 6
Mangler litt intensitet i spillet sitt for tiden. Klarte sjelden å hjelpe angriperne i de første 45 minuttene. Kom sjelden etter i rommene for å kjempe om andreballene. Klarte seg bedre defensivt. Posisjonerer seg fint. Hadde et flott initiativ i andre omgang, kampens beste aksjon, men utenom det klarte han ikke å finne lukene han heller. Men det er jo sjelden det som er primæroppgaven hans.

Chamberlain 4
Han kom ikke inn i matchen i det hele tatt før hvilen. Virket utilpass i posisjonen. Var også for lat i presset. Ble bedre de få gangene han beveget seg inn i sentrum. Men det var sjelden. Ble byttet ut etter ti minutter.

Origi 5
Starter første omgang med å skyte fra en dårlig posisjon etter fire minutter. Mens han avslutter omgangen med å brenne Liverpools største sjanse. Kommer alene med keeper. Velger å skyte alt for tidlig, og treffer krysstanga. Svakt valg, middels utført. Hadde før det et par gode skuddforsøk og aksjoner. Sleit mer i oppspillsfasen. Står litt for passivt og venter på ball i de tilfellene. Fikk noen minutter i andre omgang uten å imponere.

Mané 6,5
Ganske aktiv i starten. Men gjør det litt vanskelig for seg i enkelte situasjoner. Er ikke like distinkt som normalt. Variabel førsteomgang. Hadde noen fine spillevendinger i andre omgang, og et par gode aksjoner utenom det også, men ellers sleit han litt med valgene og pasningene sine. Må bevege seg mer i feltet til tider.

Salah 6
Startet friskt. Tok masse fine løp. Får også en flott sjanse etter en time, men avslutningen er for enkel. Setter også opp Mané fint noen minutter etter. Viser deretter hvor liten selvtilliten hans er resten av kampen. Mister ballen for lett. Mangler skarpheten han også.

Firmino 5
Bommer på de mulighetene han får denne gangen også. Sleiver vekk gode sjanser. Kommer i alle fall til mulighetene. Det er bra.

Minamino
Klarer ikke å påvirke kampen de ti minuttene han får.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket