fbpx
Foto: REUTERS/Michael Regan/NTB

Spillerbørsen: Alisson og stopperne best

Det endte med 0-0 på Anfield. En god førsteomgang ble fulgt opp med en mindre god andreomgang. Manchester United var til slutt nærmest seieren, men Alisson stoppet Bruno og Pogba.

Joel Matip rakk ikke gigangoppgjøret på Anfield. Det førte til at Jordan Henderson igjen ble flyttet ned på midtstopperplass. Han har høyere fart enn både Nat Phillips og Rhys Williams, og det ble avgjørende i dag. Det åpnet opp en plass på midtbanen. Den tok Xerdan Shaqiri. Mannen som senket Manchester United med to scoringer for to år siden. Dette var sveitserens førte kamp fra start i årets sesong.

Ellers var laget som forventet. Thiago fikk endelig sin Anfield-debut, han ble flankert av Gini Wijnaldum og nevnte Shaqiri. Framme var det igjen duket for supertrioen.

Klopp holdt på elleveren lenge, men mot slutten kom både Jones, Origi og Milner inn. Uten at kampbildet ble endret.

Alisson 8
Måtte ut å sweepe en gang, men det var også alt det var behov for i første omgang. Manchester United stod med null skudd på mål etter de første 45. Men i andre omgang viste Alisson sin klasse. Både Bruno og Pogba kom til gode muligheter, men brasilianeren hindret dem. Var også god da Rashford ble avblåst for offside.

Arnold 6,5
Treffer ikke godt på innleggene i første omgang i dag heller. Innleggene går enten i blokk eller mangler adresse. Klarer seg bedre defensivt. Særlig i sikringsjobben. I andre omgang snudde det litt. Traff på tre flotte crossere, og slo et par gode innlegg, var kreativ. Men det sviktet litt mer bakover. Bedre enn mot Southampton.

Fabinho 7,5
Spilte høyre midtstopper i dag. Trolig for å hjelpe Arnold med Rashford. Spiller en god førsteomgang. Bommer på et brudd, men ellers er han trygg i både posisjoneringen og det lille duellspillet han måtte involvere seg i. Slo en stygg feilpasning i starten av andre omgang, men resten av omgangen var han veldig god. Viktig redningsmann i to situasjoner. Kunne kanskje ha ligget nærmere Bruno på portugiserens store sjanse.

Henderson 7,5
Spilte venstre midtstopper. I likhet med sin makker klarer han seg fint før hvilen. Han ligger korrekt plassert og bryter bra. Fortsetter det gode spillet i andre omgang. Trygg. Flere gode oppspill også.

Robertson 6
Alsaker mente han spilte med to høyresko på i første omgang. Utsagnet var betimelig. Robertson kom til mange gode posisjoner i de første 25 minuttene, men bommet for ofte på siste avlevering. Dårlig skuddforsøk også. Klarte seg bedre defensivt. Var mindre involvert i andre omgang, men slo et flott innlegg som Firmino kunne truffet bedre på. Ok kamp, men heller ikke mer.

Shaqiri 6
Stod for et par frispillinger før hvilen. Særlig den siste til Mané på overtid. Men Tierney blåste før tiden. Han prøvde også skuddbeinet et par ganger, dessverre uten suksess. Ble for stasjonær i første omgangs siste halvdel. Det fortsatte i andre omgang. Ble for stasjonær. Forsvant litt ut av kampen.

Thiago 7,5
Starter kampen veldig bra. Han akselererer, strør og bryter på et høyt nivå. Men rundt halvveis i første omgang så snur det litt. Han selger seg to ganger og bommer også på noen pasninger. Mye av det samme i andre omgang. Har noen øyeblikk av genialitet, men beskytter midtstopperne for dårlig noen ganger også. Spiller med høy risiko, og det er vakkert når det går. Ikke redd for å ta duellene.

Wijnaldum 6
Var aktiv det første kvarteret. Stod høyt og var et alternativ i og rundt straffefeltet. Stod også godt etter i presset. Men blir for omstendelig utover i første omgang. Tar også færre løp. Ble for balanserende i andre omgang, selv om han utførte den delen av jobben bra. Men hadde perioder da han også klarte å bidra litt offensivt.

Salah 6
Mye av det samme som i de tre siste kampene. Det ville seg ikke helt i de avgjørende øyeblikkene. Det hjalp heller ikke å bytte side midtveis i første omgang. Flyttet tilbake på høyresiden i starten av andre. Var nære scoring etter 60 minutter. Var ellers for stasjonær i feltet på innlegg og mislyktes for ofte en mot en. Men han kommer til situasjonene. Det er også en kunst.

Firmino 6
Veldig god det første kvarteret. Kombinerer bra og vinner igjen flere baller. Men roter litt mer med ballen etter hvert. Får tre skuddforsøk i første omgang. Men svake avslutninger. Løp litt mindre i andre omgang. Men gjorde mye bra fram til avslutningene.

Mané 6
Var god i samspillet med Robertson den første halvdelen av første omgang. De skapte en del sammen da. Han fungerte ikke like bra da han byttet side etter 25 minutter. Målet var å få engasjert Salah mer, men det førte til at begge sidene ble mindre farlig. Byttet side i andre. Var langt fra like aktiv i andre omgang. Rotet litt i avgjørende øyeblikk i denne omgangen også.

Jones
Fikk et kvarter. Klarte seg bra, men ikke bra nok til å snu oppgjøret, som hadde tippet i Uniteds favør.

Origi
Fikk ti minutter. Hadde et par gode aksjoner.

Milner
Fikk 4-5 minutter. Preget ikke oppgjøret.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket