fbpx
Foto: AP Photo/Noami Baker,Pool/NTB

Spilleranalyse: Fem spillere med minusverdier, men grunnspillet i andre omgang var godt

Det ble nok et skuffende poengtap for Liverpool. De klarte aldri å hente inn Southamptons tidlige ledelse. Førsteomgangen var meget svak. Det tok seg opp i andre, men vi misset for mye i kritiske øyeblikk.

Vi spilte sesongens svakeste førsteomgang. Løpene framme var få, pasningene bakfra var dårlige og midtbanen var fraværende. Energinivået var nok en gang for lavt.

Det tok seg opp i andre omgang. Vi hadde et tidvis godt grunnspill i de siste 45. Grunnspillet er spillet mellom de avgjørende situasjonene, for å si det enkelt. Det er et under at vi ikke spilte oss til flere store sjanser. For vi spilte oss ganske ofte fram til situasjoner som vi burde ha utnyttet mye bedre. Elendige valg med ball, stillestående aksjoner i boks og dårlig ballbehandling stoppet oss fra å bli farligere enn hva vi var. Det har også vært gjennomgangsmelodien i det siste.

Det vrimlet av lave karakterer på børsen i går. Det var forståelig. Særlig etter den horrible førsteomgangen. Et par spillere fikk likevel litt for lave karakterer, når en studerer kampen på video dagen derpå.

Fakta om spilleranalysen:

 • Vi studerer kampen på video
 • Hver aksjon som spillerne gjør blir vurdert
 • Skalaen går fra -5 til +5 – De fleste aksjoner er nøytrale, og får ingen verdi
 • Alle aksjoner vurderes; defensive og offensive, med og uten ball
 • Analysen er en subjektiv kvalitativ vurdering
 • Målet er å avdekke alle aksjoner, og ikke bare de mest iøynefallende, som scoringer, assister osv.
 • Liverpool dominerer nesten alle kamper. Det gjør at midtstoppere og keeper ofte har færre aksjoner totalt sett enn spillerne framover på banen

Her er våre hovedfunn i analysen:

 • Vi spiller vår svakeste førsteomgang i årets sesong. Totalt skrapet spillerne sammen 27 poeng netto. I de første 45 mot Fulham så fikk spillerne 35 poeng. Mot Aston Villa fikk vi 50 poeng i første omgang. I den andre fikk vi derimot bare 23, og det er fremdeles årsverste for en omgang.
 • I andre omgang i går så fikk spillerne 35 netto. Da fikk vi langt flere poeng for grunnspillet, men ble trukket for dårlige involveringer i avgjørende situasjoner, og dem ble det mange av i løpet av omgangen. Totalt endte fem spillere med minus i totalverdi. Det har ikke skjedd tidligere i årets sesong.
 • Ingen aksjoner ga mer enn +2 i verdi. Det var en hel del som lå i grenseland mellom 2 og 3, men de ble vippet ned alle som en.
 • Ox hadde en meget svak førsteomgang, han stod med -7 etter den. Men han startet faktisk hyggelig i andre. Men ble byttet ut.
 • Arnold spilte nok en dårlig kamp. Veldig mange av langpasningene nådde ikke fram. Og han bommet umotivert på noen enkle korte også. Men samtidig traff han på flere langpasninger også, blant annet tre crossere. Ingen er i nærheten av å risikere så mye i pasningsspillet som Arnold på vårt lag. Derfor blir det alltid mange feilpasninger på ham. Det er kalkulert. Men det var ekstra ille i går likevel.
 • Dessuten så var hele høyresiden svak. Salah, Ox og Arnold traff bare på seksti prosent av pasningene til sammen, og det er veldig lave tall. Så konstellasjonen fungerte ikke i det hele tatt.
 • Salah hadde nok en dårlig dag på kontoret. Han jobber riktignok bedre enn mot Newcastle, særlig i press-spillet. Men han endte til slutt på bare 12 plusspoeng. Og med ti minuspoeng, så stod han igjen med bare 2 poeng totalt. Dette er en spiller som hadde over 30 i flere kamper tidligere i høst.
 • Stopperne klarte seg fint. De bommet i et par situasjoner, men i det store og hele kom de bra fra det. Særlig fikk motsatt kant/back fine crossere å jobbe med. Problemet er mer at det er behov for dem andre plasser på banen. Særlig savnet vi Henderson som en viktig del av trepartsamarbeidet mellom Salah, Henderson og Arnold. Det fungerte så bra i fjor.
 • Robertson var bedre enn sin kollega på motsatt back. Men han var tidvis slurvete. Særlig i andre omgang. Fikk 12 minuspoeng da. Det er mye.
 • Thiago var klart bedre med ball enn uten. Han strødde noen nydelige pasninger, han traff på over 15 langpasninger, og han var ganske god i duell-spillet. Men han kom for sent inn i en del situasjoner. Både offensivt og defensivt.
 • Wijnaldum spilte en meget svak førsteomgang. Men han løftet seg virkelig i andre. Var Liverpools beste da. Fikk nok for lav karakter på børsen. Det samme gjelder til dels Firmino. Han spilte faktisk en ganske hyggelig førsteomgang. Men han sviktet for ofte i avgjørende situasjoner i andre.
 • Det gjorde også Mané – til gangs. Han kom til veldig mange situasjoner han burde ha utnyttet bedre. Men ballbehandlingen var ikke god nok. Likevel var han vår beste totalt sett. Han var vårt største aktivum.
 • Ingen av innbytterne ga positivt utslag, selv om Shaqiri faktisk slo et par nøkkelpasninger. Men begge endte opp med minusverdi totalt.
 • Det gjorde også Alisson i mål. Han spilte sin svakeste kamp for året. Ble nesten ikke utfordret i det hele tatt, men rotet det til i et par situasjoner likevel.

Så følger oversikten over hvordan spillerne gjorde det i går. Først er det angitt plusspoeng – så minuspoeng = deretter totalpoeng:

Alisson: 3-6=-3
Arnold: 19-20=-1
Henderson: 23-11=12
Fabinho: 15-9=6
Robertson: 21-15=6
Chamberlain: 10-13=-3
Thiago: 26-16=10
Wijnaldum: 23-10=13
Salah: 12-10=2
Firmino: 22-15=7
Mané: 32-16=16
Shaqiri: 8-9=-1
Milner: 2-4=-2

Det gir følgende topp fem:

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket