fbpx
Foto: AP Photo/Jon Super, Pool/NTB

Spilleranalyse: Det kladder

Følelsen av å gå med digre kladder under skiene er frustrerende. Uansett hvor mye du forsøker, så stopper det hele opp. Burnley var fantastiske i egen boks, og vi gikk til slutt tom for ideer. Ellers var oppgjøret preget av manglende rytme og relasjoner på den siste tredjedelen.

Det var en kamp det var umulig å tape, mente Klopp etter oppgjøret. Det hadde han rett i. Liverpool var på mange måter klart bedre enn Burnley, men gjestene var likevel eksemplariske på akkurat det de er gode på. Det er ingen lag i ligaen som er like dyktige på å velge sine defensive aksjoner. De vet akkurat når de skal blokkere. De vet akkurat når en pasning skal brytes. Og de er knallsterke i luftduellene i egen boks.

Det fikk de bevist enda en gang i går.

Burnley var rett og slett ikke det laget Liverpool “burde” ha møtt i går. Vi har slitt så mye med rytme og selvtillit på den siste tredjedelen i det siste at å møte blokken til Sean Dyche må være den minst takknemlige oppgaven i Premier League for øyeblikket.

Vi sleit med å få fart nok i ballen. Blant annet på grunn av litt uvante relasjoner den første timen. Det ble bedre da Firmino og Salah kom inn. Men også den boosten dabbet av mot slutten.

Det var for få bevegelser uten ball. Det gjør at man må holde inne pasninger litt lenger. Pasningene satt ikke alltid der de skulle de heller. Innleggene traff sjelden en spiller i rødt. Mange av dem ble til og med blokkert av førsteforsvarer. I tillegg manglet presisjonen fra backene. Det må også nevnes at enda en gang var bevegelsene til potensielle mottakere for få og utydelige på disse innleggene.

Dessuten så ødela den lave selvtilliten flere gode muligheter. Både Firmino, Salah og Mané hadde skåret på en normaldag i går.

Vi klarte oss noe bedre defensivt. Vi hindret Burnley i å komme til noen farligheter. Men vi lagde for mange frispark på vår egen banehalvdel. Og det var også etter et slikt frispark at Burnley fikk tildelt straffespark. Enda en gang på andrebølgen etter en dødball. Der har vi slitt i år.

Flere av spillerne hadde middels gode dager på jobben. Både Alisson, Matip, Tiago og Mané kan være passe fornøyd med egen innsats. Selv om prestasjonene deres varierte i løpet av kampen. Både Matip og Tiago spilte gode førsteomganger for eksempel, men de klarte ikke å følge opp i andre.

Fakta om spilleranalysen:

 • Vi studerer kampen på video
 • Hver aksjon som spillerne gjør blir vurdert
 • Skalaen går fra -5 til +5 – De fleste aksjoner er nøytrale, og får ingen verdi
 • Alle aksjoner vurderes; defensive og offensive, med og uten ball
 • Analysen er en subjektiv kvalitativ vurdering
 • Målet er å avdekke alle aksjoner, og ikke bare de mest iøynefallende, som scoringer, assister osv.
 • Liverpool dominerer nesten alle kamper. Det gjør at midtstoppere og keeper ofte har færre aksjoner totalt sett enn spillerne framover på banen

Her er våre hovedfunn i analysen:

 • Alisson gjør en feil i feltarbeidet i første omgang, en situasjon han ordnet opp i selv for øvrig, men utenom det er han sikker når han først blir testet. Noe som skjedde sjeldent. Alisson har vært i god form de siste månedene.
 • Begge backene sleit med treffsikkerheten på innlegg. Arnold prøvde også for ofte. 6-7 ganger ble innleggene hans blokkert to-tre meter foran seg. Arnold sleit også defensivt mot McNeil.
 • Matip spilte en god førsteomgang. Vant mange hodedueller og brøyt flere oppspill. Sleit dessverre mer i andre. Bommet på nesten alt han prøvde på offensivt, og han lagde flere unødvendige frispark.
 • Fabinho traff ganske bra på langballene, men ellers var det ingen god dag for brasilianeren. Sleit i duellene med Barnes, og var ukonsentrert og svak på straffesituasjonen.
 • Shaqiri begynte kampen veldig bra, akkurat som sist. Men i likhet med forrige kamp, så ble kvaliteten dårligere etter hvert. I andre omgang endte han på -4. Innleggene hadde for mye luft under seg. Stikkerne var for harde (tre stykker) og skuddforsøkene var unødvendige (en halv meter fra blokk).
 • Wijnaldum var ikke på sveitserens nivå i starten av kampen, men han spilte på et jevnere nivå. Stod for Liverpools beste enkeltaksjon da han satte opp Salah til hans beste sjanse, etter et kraftfullt løp på førti meter. Den ble belønnet med +3.
 • Thiago var Liverpools beste spiller i første omgang. Var dominant i pasningsspillet. La baller ut til backene flere ganger, og satte også flere stikkere gjennom ledd. Men han slurvet litt også. I andre omgang klarte han ikke å sette sitt preg på kampen. Han frigjorde seg ikke nok. Det var med å gjøre Liverpools spill enda mer forutsigbart og ensporet.
 • Divock Origi tok et fatalt valg da han valgte å skyte fra 17 meter på vår største sjanse i kampen. I tillegg åpnet han kampen med et dumt skuddvalg. Begge valgene ble belønnet med -2. Men han gjorde en del bra i mellomtiden. Han tok flere initiativ, og fyrte av et par gode skudd også. Stod derimot litt bakpå i oppspillene.
 • Mané var variabel. Var nest sist på veldig mange forsøk, men bommet også på flere pasninger. Ble tidvis litt statisk i feltet.
 • Dette var ikke kampen til Ox-Chamberlain. Men forutsetningene var heller ikke optimale. Han mangler opplagt kamprytme, hele laget bar preg av manglende relasjoner og høyre kantposisjon er heller ikke hans favoritt. Han kom ikke inn i oppgjøret.
 • Salah og Firmino satte fart i laget. Salah hadde seks pluss-aksjoner på de sine første åtte minutter. Firmino tok flere løp inn i boksen for å frigjøre rom bak seg. Men vitamininnsprøytninga varte bare ti-femten minutter. Etter det var Firmino svak i avslutningsøyeblikkene og Salah uvenn med ballen når han prøvde å utfordre Pieters.

Alt i alt var det ingen god kamp i går. Det var ikke årsverste, men det var den kampen der den manglende selvtilliten var mest åpenbar. Man tok seg nesten i og syntes synd på spillerne. For det var så tydelig at de forsøkte, men at det ikke hjalp. Den beste oppnådde 13 poeng. Så lavt har ikke den beste Liverpool-spilleren fått i noen andre Premier League-oppgjør i årets sesong.

Nå lugger alt. Det er nesten uforklarlig. Og definitivt sjokkerende. Laget har mistet følelsen av uovervinnelighet. Det er som om noen har klippet håret av Samson.

Her er oversikten over hvordan spillerne gjorde det i går. Først er det angitt plusspoeng – så minuspoeng = deretter totalpoeng:

Alisson: 8-2=6
Arnold: 23-23=0
Matip: 19-9=10
Fabinho: 18-13=5
Robertson: 19-12=7
Shaqiri: 19-15=4
Thiago: 25-12=13
Wijnaldum: 16-7=9
Chamberlain: 11-12=-1
Origi: 14-9=5
Mané: 24-11=13
Salah: 10-7=3
Firmino: 5-4=1
Minamino: 2-2=0

Dette gir følgende topp fem:LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket