fbpx
solskjær
Foto: Cosmin Iftode / Shutterstock.com

Solskjær har fortsatt ikke slått Klopp

Ole Gunnar Solskjærs berg og dalbane-opplevelse i Manchester United fortsetter. Nå er laget hans inne i en meget god periode. De har ikke tapt i ligaen på ti kamper. Men nå venter Klopp og Liverpool på Anfield.

Solskjær ble interimmanager i Manchester United i desember 2018. Da hadde Manchester United akkurat gått på et sviende nederlag mot nettopp Liverpool. 3-1 endte det da Xerdan Shaqiri dunket inn to mål som innbytter. Jose Mourinho mistet jobben, og Ole Gunnar Solskjær tok over.

Siden det har Solskjær slått alle de seks store klubbene i England, med ett unntak. Solskjær har aldri ledet Manchester United til seier over Liverpool.

Han har vært med å ta skalpen på Tottenham to ganger, Chelsea fire ganger, Arsenal en gang og deres byrival Manchester City tre ganger. Men Klopp og Liverpool har Solskjærs United fortsatt ikke slått.

Nå har han ikke fått mange sjanser heller. Klopp og Solskjær har møtt hverandre tre ganger. Det har endt i en seier og to uavgjorte for Klopps elever. Seieren kom i et minneverdig oppgjør på Anfield for ett år siden. Liverpool vant 2-0 etter scoringer av Virgil van Dijk og Mo Salah.

Dette blir altså Solskjærs fjerde forsøk på å beseire Klopp. Men statistikken er ikke på nordmannens side. Liverpool har ikke tapt i en seriekamp på Anfield siden april 2017. Ikke nok med det. På de siste 34 PL-kampene på Anfield har Liverpool vunnet 32 av dem.

I tillegg har Liverpool hatt et godt tak på Manchester United på Anfield de siste årene. På de siste fem oppgjørene har Liverpool vunnet tre av dem og spilt to uavgjort. Det er fem år siden sist Liverpool tapte mot Manchester United på hjemmebane.

Jürgen Klopp har totalt møtt Manchester United 11 ganger som manager for Liverpool. Det har resultert i to tap, seks uavgjort og tre seire. Men to av disse seirene har vært de to siste oppgjørene på Anfield. Så det er lov til å håpe på en trippel.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket