fbpx
Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/NTB

Savnet av de skadede spillerne har vært stort i de tre siste kampene

Skadene har gitt oss store problemer i høst. Vi har lenge klart å møte utfordringene. Men i de siste kampene så har vi sett at nøkkelspillere ute med skade over lang tid rammer et lag.

Mot Southampton spilte vi med to av Premier Leagues beste midtbanespillere på stopperplass. Alle de ordinære stopperne til Liverpool er som kjent ute med skade, og Klopp måtte fortsette å være oppfinnsom. Han visste at Southampton kom til å presse høyt, og at Phillips og Williams ville ha slitt med det. Derfor måtte en tryggere ballspiller brukes i stedet for. Valget falt på Jordan Henderson.

Og stopperne klarte seg bra de. De misset i enkelte situasjoner, men generelt hadde de kontroll på både ball og motspillere. Southampton produserte nesten ikke sjanser. Henderson traff også på sju langpasninger til motsatt back/kant som gjorde at vi ble farligere i andre omgang.

Men problemet forplantet seg heller på midtbanen. Den klarte ikke å markere seg på mandag. Thiago var bedre enn hva noen vil ha det til, og Wijnaldum hadde en god andreomgang, men som en trio så fungerte de ikke så bra. Chamberlain kom aldri inn i kampen, og hele høyresiden var som lammet gjennom store deler av oppgjøret. Nå har Chamberlain vært ute lenge, så dette er ikke direkte kritikk av ham. Det handler mer om hvordan laget fungerte som lag. Og det fungerte virkelig dårlig i første omgang.

Arnold fikk mye pepper etter kampen, og mye av kritikken er rettferdig. For han er inne i en formdupp. Men det var heller ikke mye hjelp han fikk i Salah og Chamberlain foran seg. Forsyningslinjene ble brutt gang på gang.

Så det er liten tvil om at savnet etter stopperne begynner å bli stort nå. For mange rokeringer gir manglende trygghet og kontinuitet. Spillet glir ikke like lett.

Like stort er savnet etter Diogo Jota. Trioen på topp har levert meget variable innsatser i de tre siste kampene. Firmino har kanskje vært den beste av dem, og Mané har vært livlig. Men han har rotet veldig mye med ballbehandlinga si og i valgene sine. Og Salah har vært meget svak etter at han valgte å la seg intervjue av spanske AS. Det er ikke sikkert at det er en sammenheng der, men egypteren har uansett bidratt svært lite de tre siste kampene.

Tenk å kunne hatt Diogo Jota som alternativ nå?

Ikke bare fra benken, men også fra start. Han var en tsunami i november. Kanskje vår beste og mest potente spiller. God i presset, skapende med sine progressive løp med ball, herlig avslutningsteknikk og helt usjenert i spillestilen. Nå har ikke Klopp dette alternativet lenger. Jota ble skadet i en ubetydelig kamp i Danmark. Han er ikke tilbake før tidligst mot Manchester City i starten av februar.

Mot WBA, og ikke minst mot Newcastle og Southampton, så var savnet av Jota skrikende. Det ble skapt mange situasjoner som kunne ført til virkelig store sjanser, men supertrioen sviktet i avgjørende øyeblikk. Galt vektede pasninger, passivitet i feltet, dårlige valg og generell svak ballbehandling har ridd angrepet som en mare etter julaften.

Behovet for Jota har vært så stort at jeg tror Klopp faktisk angrer på bruken av portugiseren mot Midtjylland. Nå var det ikke en rein belastningsskade Jota fikk, men det var heller ikke en skade som oppstod etter en takling a la van Dijk.

Nå vil supertrioen mest sannsynlig starte mot Manchester United også. Men kanskje det er på tide å reintrodusere Minamino i seriekampen etter toppoppgjøret på Anfield, borte mot Burnley 21. januar? Det var vellykket mot Crystal Palace.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket