fbpx
Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB
Det har spisset seg til i toppen av Premier League. Om åtte dager venter årets største kamp. Manchester United på Anfield er uansett årets største kamp. Men det er noe ekstra i år.

Manchester United har på mirakuløst vis spilt seg inn i gullkampen i Premier League. De har hatt marginene med seg, joda, minimalt med skader og maksimalt med dommeravgjørelser i sin favør, men samtidig skal en ikke undervurdere prestasjonen til rivalene fra Manchester. De har tross alt ikke tapt på ti seriekamper. Evnen til å snu kamper har de vist igjen og igjen. De har ikke tapt i Premier League siden 1. november, og slår de Burnley på tirsdag, så går de forbi Liverpool og vil lede tabellen med tre poeng før møtet på Anfield.

Liverpool på sin side har slitt i det siste. Både med spillet og ikke minst med uttellingen. Vi har skåret ett mål på de tre siste seriekampene, men har samtidig hatt en non-shot XG på 8,5. Det vil i korthet si at de tre kampene mot West Bromwich, Newcastle og Southampton – med de kampbildene, med de situasjonene som ble skapt – som regel pleier å føre til mellom åtte og ni mål. Vi stoppet på ett.

Nå har ikke alt ved spillet glimret, men resultatene reflekterer ikke det hele bildet. Vi har ikke vært dårlig på alt. Noe har faktisk fungert ganske bra, men det vi har gjort foran mål har dessverre ikke det. Derfor stod vi igjen med to fattige poeng etter tre kamper vi normalt sett burde ha klart minimum seks-sju poeng.

Kampen mot Manchester United om en uke blir derfor en mulighet til å snu denne trenden. Til å komme oss ut av motgangen. Jeg tror vi har en god sjanse til å slå dem.

Hvis vi klarer å få Matip klar, så vil vi trolig kunne stille med det beste laget vi har stilt med siden Everton-kampen i midten av oktober. I den ble både van Dijk og Thiago skadet.

Alisson – Arnold – Matip – Fabinho – Robertson – Henderson – Thiago – Wijnaldum – Salah – Firmino – Mané.

Hvordan høres den lagoppstillinga ut? Høres det ut som et lag som kan slå Manchester United? Jeg synes det.

Thiago har fått spilt seg varm. Samarbeidet mellom Robertson og Mané har fungert bra i store deler av sesongen. På høyresiden så kan Henderson bli det limet mellom Arnold og Salah som har vært savnet i det siste. Firmino har vært i god form. Stopperparet har fart nok i beina til å stoppe et kontringslag som Manchester United.

I tillegg vil hele laget nå spille seg i form på treningsfeltet. Etter kampen i går snakket Klopp om at de endelig kunne spille 11 mot 11 på trening igjen. I flere treninger på rad. Det har de ikke gjort på lang tid. Skadebonanza og et tøft kampprogram har umuliggjort det. Nå får spillerne mulighet til å spille seg inn i rytmen igjen, kunne Klopp fortelle. Oppkjøringen kan med andre ord bli slik Klopp ønsker, slik vi ønsker. Endelig.

Manchester United på sin side skal møte både Watford og Burnley før søndagens møte. Det er lov å håpe på en viss slitasje. Slik vi har følt på slitasjen i høst.

Men kampen på søndag er uansett helt åpen. For Manchester United har momentum, de har marginer og de har mange gode spillere. Fred, Bruno, Rashford, Martial. Det er virkelig gode fotballspillere, og i tillegg har de begynt å få fart på Pogba og Bailly igjen. Dessuten så er Manchester United det laget med flest kontringsmål i PL i år. De ligger alene på topp med fem scoringer. Og sjansen for at de vil ligge lavt og kontre om åtte dager er skyhøy. Det er fortsatt Manchester Uniteds største styrke, deres beste sjanse.

Men de vil møte et preppet Liverpool. De vil møte et revansjesultent Liverpool. De vil møte et sterkt Liverpool. Og de vil møte et Liverpool som har vært veldig gode i møtene med de andre Big Six-klubbene.

La ventetiden begynne.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket