fbpx
Foto: Adam Davy/Pool via AP/NTB

Takumi Minamino sliter fortsatt med å finne seg til rette i Liverpool. Han har til gode å levere prestasjoner a la det vi så da han spilte for RB Salzburg i Champions League.

Vi ser det riktignok i korte perioder. I glimt. Når rommene blir trange i og rundt boksen, så viser Minamino seg fram. Vi så det for eksempel mot Crystal Palace. Måten han danset seg forbi blokken og åpnet ballet på var imponerende og forhåpentligvis en forsmak på hva vi har i vente. Minamino har smarte bevegelser i tette rom, og han kombinerer bra når det blir som tettest.

Vi så det i går også. Han startet kampen bra ute på venstrekanten. Han tok en hel del løp. Men løpene ble ikke brukt, og etter hvert ble han ufarlig i bevegelsene sine. I takt med resten av laget egentlig. Det var også konklusjonen etter Crystal Palace-kampen. Minamino var som best når han kom seg inn i boksen, ikke ute på kanten.

I går byttet han og Mané posisjon til andre omgang. Det var flere grunner til at Liverpool avgjorde kampen i starten av de siste 45. Generelt høyere tempo, mer initiativ fra Neco Williams, og Shaqiri og Thiago hadde gode innhopp. Men like viktig var posisjonsbyttet mellom Mané og Minamino. Mané fikk utnyttet sine fartsressurser på kanten, og Minamino fikk vist fram sine kombinasjonsegenskaper i og rundt boksen. Der det var som tettest.

På bare femten minutter var Minamino involvert i seks-sju kombinasjonssekvenser i høyt tempo. Han var ikke alltid presis nok i disse kombinasjonene, han misset tidvis med noen desimeter. Men han traff også.

Det var også han som la opp til Wijnaldums 2-1-scoring.

Først fikk han en upresis pasning fra Salah. Japaneren klarte å dra pasningen inn med venstrebeinet før han vektet et flott gjenlegg til Wijnaldum med høyrebeinet. Det var tett med motspillere rundt ham. Presisjonsnivået var høyt.

Målet mot Palace og assisten i går viser Minaminos største forse. Og det er den egenskapen vi må bruke mer.

Men Firmino-rollen er ikke lett. Hverken offensivt eller defensivt. Særlig ikke defensivt. Minamino må fortsatt tenke i rollen. Det å avskjære de rette vinklene og time press slik Klopp ønsker er vanskelig, og det krever erfaring. Men Minamino har slitt med å avskjære vinklene defensivt på kanten også. Det så vi to-tre ganger i går også. Så denne delen av spillet må bedres.

Hittil i år har Minamino spilt i 16 kamper. Fire av dem fra start i PL og i CL. Men det er sjelden at han spilt sentralt framme sammen med de beste. Han har spilt mest høyre indreløper og venstrekant. Vi tror fortsatt at Minamino vil fungere best sentralt i en 4231-formasjon. Men det drøyer nok fortsatt før vi får se det.

Uansett utgangsposisjon så må vi få han involvert i og rundt feltet. Særlig når motstanderne pakker elleveren dypt. For da kan hans lette bein og raske valg bli en verdifull ressurs.

Han har brukt lang tid nå, Minamino. Han har fortsatt til gode å innfri på det nivået som mange hadde håpet på. På det nivået han viste i Champions League for RB Salzburg. Nå er det ikke uvanlig at spillere som Klopp henter bruker litt tid å sette seg inn i systemene, å bli vant til treningsmengden, finne ut av det sosiale osv. Fabinho brukte tid. Chamberlain brukte tid. Robertson brukte tid.

Men nå er det ett år siden Minamino kom til klubben. Det er på tide å etablere seg. Om ikke i første-elleveren, så i alle fall som et alternativ som leverer tilfredsstillende prestasjoner når det er behov for det.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket