fbpx
Foto: Paul Ellis/Pool via AP/NTB - Firmino misbruker Liverpools største sjanse 58 minutter ut i oppgjøret, men han traff ikke rent på ballen. Det har vært mye nesten de siste ukene.

Mer av det samme

Vi klarte dessverre ikke å endre den offensive tendensen vi har sett etter jul. Heldigvis fungerer det defensive fortsatt bra.

Mange håpet på at det var et revitalisert Liverpool vi ville få se i dag. At ni dagers pause skulle ha gjort oss godt. At et møte med vår største rival ville skjerpe oss. Men det ble ikke helt sånn.

Vi var riktignok det klart beste laget i første omgang. Men som vi har sett i de siste tre seriekampene, så sviktet det igjen for ofte for både backene og angrepstrioen i avgjørende fase av angrepene. Dårlig ballkontroll, upresise pasninger, litt for stasjonære i feltet, noen dumme valg. Vi så det samme i dag som vi har sett de siste ukene.

Vi er flinke til å komme til de avgjørende situasjonene. Vi spilte tidvis ball i hatt med bortelaget i store deler av første omgang, særlig de første 25 minuttene. Så grunnspillet var godt. De offensive mønstrene satt bra. Relasjonene var familiære nok. Løpene var fornuftige. Vi spilte mye god fotball.

Men enda en gang så stoppet det før vi kom til de store sjansene. Salah var svak i en mot en-situasjonene. Mané traff ikke på sistepasningene sine, Firmino kunne gjort mer ut av skuddsituasjonene sine. Arnolds innlegg gikk for ofte i blokk. Robertson bommet på både skudd og innlegg.

Men alle fem gjorde mye bra fram til situasjonene oppstod. Vi er blitt det nye nesten-laget rett og slett. Det er heldigvis ikke så mye som skal til for å få laget på skinner igjen.

Mye endret seg faktisk i løpet av første omgang. Klopp forsøkte å la Mané og Salah bytte side. Mest for å få i gang Salah også. Men da stoppet noen av de samtidige bevegelsene. De byttet side igjen av starten av andre omgang, men da fortsatte de å svikte i de avgjørende øyeblikkene.

Etter kampen mot Crystal Palace har vi spilt 360 minutter med seriefotball. Vi har skåret ett mål. Det holder rett og slett ikke. Og i dag stilte vi med både normalt skarpe avsluttere og normalt finslepne tilretteleggere. Men det hjalp ikke. Vi hadde 17 avslutninger i dag, men stod igjen med bare 1,20 i XG. Det betyr at vi enda en gang ikke kom til de største sjansene. Noe skurrer.

Heldigvis har vi også tettet igjen bakover. Selv om vi stiller med stadig flere midtbanespillere i forsvarsposisjoner. Siden Gomez skadet seg, har vi sluppet inn bare ett mål i åpent spill i serien. På ti kamper.

Det er noe vi må bygge videre på.

Nå gjelder det at angrepsspillerne begynner å levere også. Og det må skje så raskt som overhodet mulig. Hvis ikke er jeg redd for at toget med pokalen forlater perrongen før vi kommer oss på.

I skrivende stund så ligger vi på 4. plass på tabellen. Vi har tatt tre av tolv mulige poeng på de siste fire kampene. Vi styrer ikke toget lenger.

I 1829 konkurrerte Robert Stephenson med damplokomotivet The Rocket. Han kjørte strekningen Liverpool-Manchester. Akkurat nå kjører The Rocket fra Liverpool til Manchester. Med pokalen om bord. Og vi er ikke lenger lokfører. Vi må jobbe knallhardt for å i det hele tatt være fyrbøter. Så får vi se utover i sesongen, vi er ikke engang halvveis. Kanskje vi klarer å snu toget igjen?

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket