fbpx
var
Foto: Oleh Dubyna / Shutterstock.com

Mange marginale avgjørelser går fortsatt mot oss

Jürgen Klopp påpekte etter tapet mot Southampton hvor enkelt Manchester United får straffe sammenliknet med oss. Har han rett?

Det blir selvsagt et subjektivt spørsmål. Svaret vil variere etter hvem man spør. Men hvis en ser på de objektive tallene så har Liverpool fått 30 straffer etter at Klopp tok over ansvaret i oktober 2015. Manchester United har fått 32 straffer siden starten av 2018/19-sesongen.

Hvis vi korter ned perioden litt, så har Manchester United fått 20 straffer siden starten av forrige sesong. Liverpool har fått 10. Så hvis en bare ser på tallene, så har Klopp i alle fall et utgangspunkt for sin frustrasjon.

Men om han har rett er mer usikkert. For straffene som Manchester United har fått, kan jo være korrekte.

Noen har hevdet at Manchester United får mange straffer fordi de er ofte i motstanderens felt. Det høres logisk ut, men Liverpool er minst like mye i feltet som United selvsagt. Sist jeg sjekket stod Liverpool med 1418 berøringer i feltet, mens Manchester United hadde 1017. Igjen siden starten av forrige sesong (Kilde: Statsbomb).

Manchester United er for øvrig ikke det laget som har fått flest straffer siden Klopp kom til England i 2015. Leicester har fått 45 og Manchester City 43 i denne perioden. Manchester United har fått 41. Leicester har også fått flest straffer i årets sesong, 10. Jamie Vardy er den spilleren som har fått flest straffer per touch i straffefeltet siden 2016. Med god margin. Det ligger for øvrig ti briter på topp på denne statistikken (Kilde: Smarterscout). Ingen av dem spiller i Liverpool.

En ting er i alle fall sikkert. Vi har ikke vært heldige med dommeravgjørelsene i høst, og heller ikke i forrige sesong. Vi har ikke hatt marginene med oss.

Ta en kikk på videoen under. Marginene har definitivt vært mot oss. Hvor mange av disse avgjørelsene er til og med feil?

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket