fbpx
Foto: REUTERS/Clive Brunskill/NTB

Mané og Arnold med ellevill statistikk mot Burnley

Det ble nok en frustrerende kveld for et hardt kjempende Liverpool. Enda en gang kom laget til muligheter foran mål, men mangel på selvtillit i avgjørende øyeblikk ble nok en gang vår bane.

Dessuten så skal Burnley ha mye ros for posisjoneringen sin i boksen. De er så drillet i kunsten å time defensiv aksjon at det ofte blir vanskelig å trenge gjennom dem. De er rett og slett et lag det er vanskelig å skåre på. Noe vi visste før kampen, selvsagt.

De har finslipt den kunsten det er å forsvare seg i kritiske øyeblikk. I går blokkerte de 11 skudd. Det er defensiv klasse. I tillegg må vi ikke glemme alle gangene de stor korrekt plassert på innlegg. Dessuten hadde Nick Pope enda en svært god dag i buret.

Men vi burde likevel ha klart å straffe dem i går. Da tenker jeg ikke bare på Origis store sjanse etter 43 minutter. Jeg tenker først og fremst på alle innleggsmulighetene våre.

Trent Alexander-Arnold slår 22 innlegg i går. Kun ett av dem traff en mottaker i rødt. Noen gikk i første blokk, noen gikk i andre blokk, og noen gikk i tredje blokk. Men en hel del av dem traff også et åpent rom. Problemet var bare at der var det ingen. Som vi har sett de siste ukene så står for mange spillere stille når innleggene slås. De rykker ikke ofte nok inn i de åpne rommene. Slik Mané gjorde på sin sjanse etter 63 minutter.

Arnolds statistikk er oppsiktsvekkende lesning. En treffprosent på innlegg på under 5, når man slår mange innlegg, er nesten ikke til å tro. Jeg kan ikke huske å ha observert liknende tall før.

En annen oppsiktsvekkende statistikk fra gårsdagens kamp var det Mané som stod for. Han slo ni nøkkelpasninger i løpet av kampen. En nøkkelpasning er en pasning det blir avsluttet på. Nå var flere av disse pasninger som førte til at vi skøyt fra rundt 16-18 meter, men enkelte av dem var også mer frigjørende. Særlig de gangene Mané vendte spillet til motsatt side.

Ni nøkkelpasninger i en kamper er overlegent flest i årets Premier League-sesong for Liverpools del. Det er fire flere enn de neste på lista. Milner slo fem nøkkelpasninger mot Leicester. Det samme gjorde Salah mot Chelsea tidlig i sesongen.

I tillegg slo Mané åtte progressive pasninger i går (pasninger i lengderetning på mer enn ni meter eller pasning i straffefeltet), det høyeste antallet han har slått i år. Dessverre var det sjelden at det førte til store sjanser. Han endte opp med en XA – forventede assister – på bare 0,3.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket