fbpx
Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB
I de siste ni Premier League kampene har Liverpool snurpet igjen sekken.

17. oktober. Det er spilt fem minutter. Jordan Pickford meier ned Virgil van Dijk. Pickford får ingen straff. Van Dijk blir skadet og er ute i lang tid.

11. november. Joe Gomez trener lett med det engelske landslaget. Plutselig bare segner han om. Uten å gå i en duell. Uten å gå på et løp. Han bare går ned.

Siden det har Liverpool spilt 9 seriekamper. På de 8 første kampene i høst slapp vi inn 15 mål. 7 av dem mot Aston Villa. Etter skaden på Gomez har vi sluppet inn 5 mål.

Kun ett av disse målene har vært i åpent spill.

Mot Tottenham kontret Son Heung-min inn utlikningsmålet. De fire andre baklengsmålene har kommet på faste situasjoner.

  • Brighton skåret tre minutter på overtid – på straffe.
  • Fulham tok ledelsen med Bobby Reid i andrebølgen etter en corner.
  • West Bromwich utliknet på slutten på corner.
  • Og mot Southampton skåret Danny Ings etter bare to minutter, på et frispark.

Liverpool har med andre ord bare sluppet inn et mål i åpent spill siden både van Dijk og Gomez var gjort utilgjengelige. Dette var den mest benyttede midtstopperduoen i fjorårets sesong.

På de ni kampene har Liverpool benyttet seg av fire ulike stopperkonstellasjoner. Men Fabinho har vært involvert i alle konstellasjonene. Han har spilt med både Matip, Henderson, Williams og Phillips.

Det har heller ikke bare vært publag vi har spilt mot. På de ni kampene har vi møtt Leicester, Tottenham og Southampton. Lag nummer 3, 4 og 6 på tabellen. Vi har også nedsablet Wolverhampton, som lå på 7. plass da vi møtte dem.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket