fbpx
covid 19

Liverpool Echo melder i dag at Liverpool gjør seg klar til kamp i morgen, på tross av et stort Covid-19 utbrudd i Aston Villa.

Klubbene møtes som kjent i FA-cupens tredje runde i morgen.

Men for kort tid siden kunne Aston Villa informere om at treningsanlegget deres er stengt ned, etter at flere spillere og flere i trenerapparatet har testet positivt for viruset.

Det er fortsatt usikkert om utfallet i saken.

I utgangspunktet er reglene knyttet til gjennomføring av kamp klare. Kan man stille 14 spillere, inkludert keeper, så skal man gjennomføre kampen, og det er medregnet ungdomsspillere. Hvis ikke går motstander videre på walkover. Men de samme reglene har man også i Premier League, og der har flere kamper blitt utsatt selv om lag kunne stille med 14 spillere. Da har Premier League tatt hensyn til direkte råd fra helsemyndighetene i tillegg.

Det har trolig også skjedd i FA-cupen. For tre timer siden ble det klart at lørdagens kamp mellom Southampton og Shrewsbury utsettes. Det har brutt ut et stort utbrudd i Shrewsbury-leiren, og FA har fått vite antall spillere som er smittet. De har også fått se kommunikasjonen mellom de britiske helsemyndighetene og klubben. De helsefaglige rådene forteller at kampen ikke kan spilles.

Men en annen kamp i cupen skal spilles på tross av et stort utbrudd. Derby velger å spille med U23 og U18-spillere i deres cupkamp mot Chorley. Svært mange av spillerne på A-laget har testet positivt denne uka.

I skrivende stund er det ikke mulig å vite om det blir kamp for Liverpool i morgen eller ikke. Det er heller ikke lett å se hvilken dato som eventuelt kan passe hvis kampen blir omberammet. Det er ikke mange luker igjen i kalenderen, og Aston Villa har allerede to kamper mindre spilt enn flesteparten av lagene i Premier League.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket