fbpx
Foto: AP Photo/Adam Davy,Pool/NTB

Laget hadde en dårlig dag på jobben – med det hadde den svartkledde også

Liverpool er i ferd med å gjøre det mye vanskeligere for seg selv i årets sesong. Med kun to poeng på de tre siste kampene, så er sjansen stor for at Manchester-lagene glir forbi i hengekampene sine.

Spillet glir rett og slett ikke for tida. Det hjelper heller ikke på at så mange avgjørelser fra dommerteamet gikk i hjemmelagets favør.

Jeg må bare starte med dommeren. Få ut agget. Det er sjelden at jeg blir så frustrert over dommerprestasjoner. De har også lov til å ha dårlige dager på jobben. I likhet med spillere og managere.

Men det vi så i dag var ekstra ille, synes jeg.

Jeg tenker ikke bare på straffesituasjonene, men jeg tenker på en rekke avgjørelser som til og med nøytrale seere fant oppsiktsvekkende.

Salah blir holdt igjen med to armer. Prøver å rive seg løs. Klarer det ikke. Men frispark blir det ikke.

Milner blir taklet stygt da han prøver å legge inn. Marriner og linjedommeren ser ingenting.

Robertson blir ulovlig hindret på vei fram i første omgang. Mister ball, og pådrar seg gult kort da han forsøker å redde situasjonen. Hvorfor ble ikke frispark gitt i utgangspunktet?

Salah blir avblåst for offside på en dødball i førsteomgang. Han er tre meter onside.

Southampton-spillerne fikk frispark for nesten ingenting. Var det virkelig frispark da hjemmelaget tok ledelsen? Hva var det Thiago gjorde galt i den situasjonen?

På det avgjørende frisparket blir Henderson dyttet inn i feltet og opphever derfor offsiden. Kunne det vært blåst frispark?

Mané blir holdt og herjet med i flere situasjoner uten at det ble frispark. Til slutt tippet det over for den sindige senegaleser. Det ble belønnet med gult kort (noe som isolert sett var riktig for så vidt).

I tillegg kommer selvsagt straffesituasjonene. Den andre er jo klar i mine øyne. Mané kommer seg foran Walker-Peters, som takler uvørent. Han henger opp Manés venstrebein bakfra, og den bør VAR-teamet ta, synes jeg. Den er såpass klar.

Mange dommere ville også ha blåst hands da Jack Stephens kaster seg uvørent i blokk, uten å ha kontroll på armene sine, da Wijnaldum skyter fra seks-sju meter. Stephens er ute av posisjon og må kaste seg i blokken. Da bør han også ha ansvar for armene sine, synes noen.

Men vi fikk ingenting denne kvelden, og det var forferdelig frustrerende.

Ute av form

Likevel er det ikke bare dommerens skyld at tre poeng glipper i dag.

Vi er rett og slett ute av form. Førsteomgangen i dag var årsverste. Den var til og med dårligere enn førsteomgangen mot Fulham, og mye dårligere enn de første 45 mot Aston Villa.

Laget hang rett og slett ikke sammen. Hverken defensivt eller offensivt. Det var for lange avstander mellom lagdelene defensivt. Og midtbanen var helt fraværende offensivt. I tillegg satt langballene mot angriperne dårlig. Og de gangene de faktisk traff, så var mottakene, valgene og pasningene svake av trioen på topp. Særlig av Salah og Firmino.

Normalt er fotball lett for disse spillerne. Det er det ikke lenger. Rytmen mangler for tida. Pasninger vektes galt, samhandlingen sitter ikke. Spillerne tenker fotball mer enn de spiller fotball for øyeblikket. Det blir det sjelden god fotball ut av. Vi har knapt skapt sjanser de tre siste kampene. På tross av – eller kanskje på grunn av – stor dominans i banespillet. Andreomgangen i dag var meget frustrerende.

I tillegg må vi også ta innover oss at alle skadene etter hvert setter sitt preg på laget. Jota mangler som joker fra benken eller fra start. Bunnsolide midtbanespillere må spille på midtstopperplass på grunn av skader på stopperne, og hele laget lider av det.

Nå har laget pause i 13 dager før stormøtet mot Manchester United på Anfield. Spiller vi som vi har gjort i det siste, så vinner vi ikke den kampen. Det er helt sikkert. For etter jul har spillet vært like frustrerende som å kaste piler på en oppblåsbar darttavle.

Men alle kamper lever sitt eget liv, og Manchester United kan komme til å møte et revansjesugent hjemmelag om 13 dager.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket