fbpx
Foto: REUTERS/Naomi Baker/NTB - Danny Ings lobber vakkert inn 1-0 etter to minutter i 17. serierunde

Kun Fulham har sluppet inn flere mål det første kvarteret

Serien nærmer seg halvspilt. På søndag venter Manchester United på Anfield. Da gjelder det å være årvåkne det første kvarteret.

Vi har slitt med å komme i gang i flere av kampene i årets sesong. I alle fall hvis vi sammenlikner med de to foregående sesongene. Men også sammenliknet med de andre lagene i ligaen.

Liverpool har sluppet inn mål på de første femten minuttene i fem PL-kamper i årets sesong. Det er kun Fulham som har sluppet inn flere i åpningskvarteret. De har sluppet inn seks. West Bromwich ligger likt med Liverpool, de har sluppet inn fem mål de også.

Andre lag gjør det bedre. Arsenal og Tottenham har sluppet inn ett på de første femten minuttene, Manchester City to og Chelsea har sluppet inn tre. Søndagens motstander Manchester United bør også legge seg tidlig og sette på vekkerklokka på søndag. De er senstartere de også. Fire ganger har de sluppet inn mål på de første femten minuttene.

I fire av de fem kampene vi har sluppet inn mål tidlig, så har vi havnet under. Danny Ings sendte Southampton opp i ledelsen. Det samme gjorde Sander Berge da vi møtte Sheffield United. Pablo Fornals utnyttet en miss i Liverpool-forsvaret da han sendte West Ham opp i føringa. Ollie Watkins utnyttet en enda større feil da han ga Aston Villa ledelsen. To av disse kampene endte likevel i seier til slutt. Både West Ham og Sheffield United ble beseiret med 2-1.

Det skal man ikke ta for gitt. I forrige sesong snudde Liverpool fem av åtte kamper vi hadde sluppet inn det første målet. Men det er høyst uvanlig. Statistisk vinner det laget som tar ledelsen 70% av kampene.

Så det gjelder å komme godt ut.

Den femte kampen vi slapp inn mål tidlig var mot Leeds. Da skåret Jack Harrison etter 12 minutter. Men da hadde Mo Salah allerede gitt oss ledelsen åtte minutter tidligere.

Det å skåre først er viktig som sagt. Liverpool har tapt to seierkamper i år. Og vi slapp inn det første målet i begge kampene. Og begge målene kom tidlig i kampen. Danny Ings etter to minutter, Ollie Watkins etter fire minutter.

Åpningskvarteret blir meget viktig mot Manchester United. Det blir viktig å unngå et tidlig baklengsmål. På den annen side så trenger ikke det første målet å bli avgjørende. Både Liverpool og ikke minst Manchester United har vært kanongode på å snu kamper til seier i år.

Det er også verdt å nevne at Liverpool ser ut til å ha tatt tak i problematikken allerede. På de siste ti seriekampene har vi sluppet inn mål det første kvarteret kun en gang. Det var i sist serierunde, da Southampton tok ledelsen på St. Mary´s.

Liverpool har for øvrig skåret fem mål tidlig de også. Tre klubber står med seks mål på de første femten.

Kilder: TheStatsDontLie

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket