fbpx
Foto: Foto: Alexander Veprev

Klopp skryter av ham, men han sliter med å skåre mot de beste

På gårsdagens pressekonferanse skrøt Jürgen Klopp av Bruno Fernandes. Med rette. Han er Manchester Uniteds mest kreative spiller. Men han har til gode å skåre i toppoppgjørene, hvis en ser bort fra straffespark da, selvsagt.

“Han er en utrolig spiller. Wow. Vi visste om ham fra før, men vi fikk virkelig se hvor god han var da vi møtte Sporting i 2019. En glimrende signering av dem, dessverre.” Lo Klopp da han ble spurt om portugiseren på Manchester Uniteds offensive midtbane.

Og Klopp og Liverpool har god grunn til å stoppe Fernandes fra å bli viktig i morgensdagens gigantoppgjør på Anfield.

Fernandes har revitalisert hele klubben. Siden han ankom Manchester rett etter nyttår i fjor, så har han spilt 31 Premier League-kamper. Han har skåret 19 og hatt 14 målgivende. Det vil si over ett målpoeng i snitt per kamp.

Og han stopper ikke der. I Manchester Uniteds seks gruppespillekamper i Champions League i år skåret han 4 mål på seks kamper.

Som de fleste vet er ikke Fernandes en Ole-dukk-opp-type heller. Han skaper over hele banen.

Han har slått nøyaktig 100 pasninger inn på motstanderens tredjedel i årets sesong. Det er klart flest i Manchester United.

Han står med en XA – forventede målgivende basert på hvor farlig avslutningene er – på 5,9 i årets sesong (altså 6 forventede assister). De to neste kreatørene i United er Martial på 1,7 og Rashford på 1,6.

Vi finner det samme mønsteret igjen på antall nøkkelpasninger han har slått i årets sesong. En nøkkelpasninger er en pasning som fører til avslutning. Fernandes står bokført med 51 slike. Luke Shaw har nest flest i klubben med 21.

Men andre ord; Fernandes er den store kreatøren i Manchester United. Vi må derfor sørge for å få ham ut av kampen.

Det er ikke umulig. For Fernandes skaper betydelig mindre i toppoppgjørene, i de interne kampene mellom de seks store. Arsenal, Chelsea, Manchester-klubbene, Liverpool og Tottenham. Han har spilt sju slike kamper siden han kom til Premier League i januar 2019. Tre i forrige sesong, fire i år.

Fasiten er to assister og to mål. Men begge målene var fra krittmerket. Det vil si at Fernandes fortsatt ikke har skåret i åpent spill mot de antatt beste klubbene.

Han har for øvrig skåret halvparten (9) av seriemålene sine på straffer.

Han har ikke møtt Liverpool ennå, Fernandes. I alle fall ikke med Manchester-emblemet på brystet. Det blir viktig å hindre ham i mellomrommet. Vi må også hindre ham i å slå de forløsende pasningene på overgangene til Manchester United.

Kilde: fbref, Premier League Official

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket