fbpx
Foto: Jon Super/Pool via AP/NTB

Klarer vi å bryte ned blokken?

Liverpool er nødt til å vinne i dag for å henge med i toppen av Premier League. Vi har slitt med å skåre mål i det siste. Særlig mot lag som legger seg dypt. Da er kanskje ikke Burnley drømmemotstanderen.

Vi er nødt til å skåre mål i dag. Hvis ikke vokser sjansene for at vi havner for langt bak Manchester-klubbene i jakten på seriemesterskapet.

Vi har skåret bare ett mål i serien etter jul. På godt over 300 minutter med fotball. Det er simpelthen ikke bra nok for å kopiere seriegullet fra forrige sesong.

Men mye taler for at det ikke blir lett å skåre mål i dag heller.

Klarer vi å bryte ned Burnley?

Burnley er vanskelig å møte. Særlig når de har fått Ben Mee tilbake og i god form. De har sluppet inn bare 22 mål så langt i serien. Det skyldes en svært god keeper, og et velsmurt defensivt maskineri i egen boks.

Man trenger ikke å være vitenskapsmann for å se for seg hvordan kampbildet blir i dag. Liverpool er det laget med flest ballberøringer i PL i år, med sine 15286. Burnley med sine 9235 har færrest.

Liverpool vil med andre ord ha mye ball. Burnley vil ligge dypt. Liverpool vil forsøke å dirke opp Burnley gjennom å spille ballen raskt horisontalt, med innlagte stikkere og innlegg fra kant. Burnley vil satse på langballer til spissene Barnes og Wood, og at de kanskje klarer å skaffe en og annen dødball som de kan utnytte.

Hvis Liverpool skal skåre i dag, så må de forbi Nick Pope. Han har den nest høyeste redningsprosenten av alle keepere i Premier League i år. Med en redningsprosent på 80,6% av alle skudd på mål, så har han kun Lloris foran seg.

Barrington Coombs/Pool via AP/NTB – Nick Pope og Ben Mee er to av de som Liverpool må overliste i dag.

I tillegg må vi klare å utnytte de få feilene som Burnley-forsvarerne gjør. For Burnley-spillerne er smarte i egen boks. De er flinke til å ikke takle eller blokkere uten at det virkelig er behov for det. De har blokkert 77 skudd i år. Fem andre lag har blokkert mer. De har taklet 224 ganger. Det er nest færrest i ligaen. Med andre ord, de velger sine defensive øyeblikk med omhu. Utenom det er de flinke til å bare skygge spillere ut i mer ufarlige områder eller bare ligge mellom ball og mål uten at de gjør et utfall.

Vi må derfor lykkes de få gangene de gjør feil. De står for øvrig med bare tre store feil som har ført til avslutning i år. Vi på vår side står med 10 slike feil.

Men Burnley har tidvis tabbet seg ut de få gangene midtstopperne skal spille seg ut bakfra. Her kan det ligge en mulighet.

Skårer angriperne?

Hvis vi skal vinne i dag, så er sjansen stor for at det er angriperne som må sørge for målene. Midtbanespillerne har kun skåret to mål i år, og mye av den offensive trusselen på dødballer var det van Dijk og Matip som stod for.

Problemet med å være avhengige av supertrioen framme har vist seg de siste ukene. Ingen av dem er i scoringsform. De sliter med touchen, med valgene, med pasningene og med avslutningene for tiden. De må ut av denne bølgedalen i dag.

Stemmer innleggene og innløpene bedre i dag?

Mot Southampton slo vi 35 innlegg. Det er flest innlegg av noen lag i Premier League i en enkeltkamp i årets sesong. Men det førte til bare to avslutninger. Det har ikke vært mye bedre i de andre kampene etter jul.

REUTERS/Jon Super/NTB

Det er det to grunner til. Backene har vært mer upresise enn vi har blitt vant til å se dem. I tillegg har bevegelsene i boksen vært for dårlige. Det har blitt for statisk. Vi må angripe rommene mer. Vi har behov for flere rykk-bevegelser rett før innleggene kommer.

Har Burnley noen offensive trusler?

Laget til Sean Dyche har skåret bare 9 mål i år, 28 færre enn Liverpool. De ligger an til å skåre 20 mål i årets sesong. Det er rekordlavt. I tillegg svikter mye av det offensive kollektivet. Laget står oppført med kun fire målgivende i hele år. Det er desidert lavest av alle lag i år.

Så man er fristet til å svare nei på spørsmålet over.

Men på de siste åtte kampene mellom klubbene, har Burnley skåret i sju av dem. Det var også Burnley som stoppet Liverpools elleville seiersrekke på Anfield i serien i juli. Den kampen endte 1-1.

I tillegg kan det jo hende at Chris Wood snart begynner å skåre. Han har brent 12 store sjanser i år. Det samme antallet som Patrick Bamford i Leeds. Det er flest av alle spillerne i Premier League.

Burnley er tunge på dødball, og vi bør unngå å lage for mange av dem. Særlig er Ashley Barnes ganske flink på å skaffe laget frispark i oppspillsfasen. Så midtstopperne våre må være konsentrerte og smarte når de skal stoppe disse oppspillene. De må unngå å lage frispark eller unødvendige cornere. Liverpool slipper knapt inn spillemål lenger (ett mål på de siste ti kampene i ligaen), så dødballer blir Burnleys største sjanse på papiret.

Hvem starter?

Det er flere åpne spørsmål i dag. Starter Matip? Forandrer Klopp på midtbanen? Gjør han endringer på formasjonen? Fortsetter han med en angrepstrio som strever?

Vi tror Klopp ikke forandrer for mye.

Man kan spekulere i om Klopp vil gå for en formasjonsendring i dag. En 4231-formasjon er ikke umulig, Klopp har eksperimentert med den tidligere i sesongen. Og han har spillerne til det. I tillegg har det kladdet i 433. Men sjansen er likevel stor for at han velger den tradisjonelle 433-formasjonen. Det er tryggere. Han kan eventuelt endre underveis.

Videre tror vi at Nat Phillips kommer inn i forsvarsfireren. Kampen er som skapt for engelskmannen. Det er få som er bedre enn Phillips i luftduellene. Og de blir det en del av i dag. I tillegg tror vi at man venter ytterligere noen dager med Matip. Han er i full trening, men har godt av enda flere treninger med laget først. Og når alternativet er så godt som Phillips mot Burnley, så tror vi Klopp gir Matip noen ekstra dager. Fabinho blir makkeren selvsagt.

På midten så tror vi at både Shaqiri og Thiago får fornyet tillit. Begge kan åpne opp et forsvar, og den egenskapen er det behov for i dag. Begge er også i ferd med å komme inn i rytmen. Vi tror Shaqiri starter i venstre indreløperposisjon, som han gjorde med bravur i ligacupen. Det er i tillegg på tide å få trepartssamarbeidet Arnold-Henderson-Salah samlet igjen. Kanskje Salah og Arnold har savnet limet mellom dem?

Framme så tror vi at Klopp er fristet til å starte med Minamino. Han er rask i føttene i feltet, og det kan det være behov for i dag. Men vi tror likevel at Klopp starter med supertrioen. De må ut av scoringstørken, og da må de spille. De har også høyere kapasitet enn Minamino.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket