fbpx
Foto: REUTERS/Jon Super/NTB

Kampens øyeblikk: Var det der gullet glapp?

Vi visste på forhånd at vi måtte utnytte de få feilene Burnley-spillerne gjorde. Særlig når selvtilliten vår er så redusert som den er nå. Og særlig når Burnley slipper inn så få mål som de gjør etter at Ben Mee har kommet tilbake.

Men det var nettopp Ben Mee som gjorde dagens største brøler. Helt på tampen av første omgang bommer han på ballen. Origi snapper den og stormer alene mot Nick Pope. Han har et hav bak seg.

Valgene hans er mange. Han kan avansere inn mot 10-11 meter og avslutte. Han kan velge hjørne til og med. Han kan også avansere inn i feltet og runde keeper.

Men hva gjør Divock Origi? Jo, han skyter fra 17 meter. Et håpløst valg selvsagt. Og utførelsen var heller ikke optimal. Ballen smeller i krysstanga og spretter ned 20 centimeter utenfor målstreken.

Der og da – akkurat i det øyeblikket – til lyden av metall som lager ekko over et tomt Anfield, så forsvant trolig Liverpools tittelmuligheter.

Det føles i alle fall slik nå. Rett etter kamp. Rett etter null poeng på Anfield. Rett etter at rekken på 68 kamper uten tap ble brutt.

For selvsagt inneholdt kampen enda ett øyeblikk av negativ karakter. Det er ti minutter igjen. Burnley er oppe på en av sine få visitter. De får tildelt et meget billig straffespark.

Der Mané hadde blitt meid ned etter avslutning tjue minutter før, uten at straffe ble vurdert engang, er det tydeligvis andre regler som gjelder for keeper som toucher en angriper etter avslutning utenfor mål. En kontakt som Barnes på mange måter oppsøkte selv også.

Nei, i kveld er verden mørk. Den er veldig mørk. Den er bekmørk.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket