fbpx
matip
Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com

Kampen mot klokka

Joel Matip nærmer seg. Men rekker han oppgjøret mot Manchester United?

Det er sjelden at Liverpool-fansen har vært så nervøse for om en spiller rekker en kamp eller ikke. Men denne gangen krysser mange alt av fingre og tær. Hvis Matip rekker kampen, så har Liverpool en større sjanse for å slå sin erkefiende fra øst. Så enkelt er det for de fleste.

Det er sju dager igjen før lag nummer en og to på tabellen møtes på Anfield. Liverpool-Manchester United er alltid et av årets store høydepunkt. Det er et oppgjør som rommer så mye historie, rivalisering og nervøsitet at neglebitingen begynner en uke før for mange av oss. Og i år er det ekstra ille. Tabellposisjonen sier det meste.

Det er lenge siden at Liverpool og Manchester United har ligget sammen i toppen. De nyrike klubbene har delvis forskjøvet maktbalansen i England de siste 10-15 årene. Men nå ligger søndagens motstandere som nummer en og to på tabellen, og da blir det som nesten alltid er årets klimaks, enda større.

Liverpools sjanser for tre poeng stiger hvis Matip rekker kampen. Det tror jeg det er liten tvil om. Han er en bedre midtstopper enn Nat Phillips og Rhys Williams. Og han er en bedre midtstopper enn Jordan Henderson. Dessuten er det behov for Henderson høyere opp i banen.

Både Phillips og Williams har tempoproblemer. Vi har sett det ganske tydelig de siste kampene. Da er virkelig ikke Manchester United laget å møte. Spillere som Marcus Rashford, Anthony Martial og ikke minst Daniel James har ekstreme fartsressurser, og med slepne tilretteleggere som Fernandes eller Pogba, så kan det straffe seg å spille med Phillips eller Williams.

Manchester United har skåret fem kontringsmål i årets Premier League. Ingen lag har skåret flere. Ingen lag har skåret like mange. Og hvis vi legger til alle overgangsmålene i tillegg, så skjønner alle hvor viktig fart blir på søndag.

Med andre ord er behovet for Joel Matip stort. Det er nesten maktpåliggende å få ham klar.

Jürgen Klopp uttalte seg om skaden til 29-åringen på forrige pressekonferanse. Han sa at Matip nærmet seg. “Han blir enten klar til United-kampen eller rett etter.” Det er med andre ord touch-and-go. Det vil bli på hengende håret.

Fysioterapeutene kommer til å jobbe 24/7. Matip skal kjæles med i syv dager nå. De må snakke med ømme ord til muskulaturen hans når de masserer den. Slike ømme ord man bruker når man skal temme ville hester. Han skal også pakkes inn i bobleplast når han ikke ligger på behandlingsbenken.

Klopp starter egentlig ikke med spillere som ikke har trent med laget før en kamp. Men i dette tilfellet tror jeg at han vil gjøre et unntak – om nødvendig. Gi Matip smertestillende, og få på ham drakta.

Det blir sju nervøse dager framover. Det blir sju dager med venting. Rekker Matip oppgjøret?

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket