fbpx
salah
Foto: Cosmin Iftode / Shutterstock.com
Siden starten av 2017-18-sesongen så har ingen skåret mer i kampene mellom de seks store enn Mo Salah.

Vi har kikket på hvilke spillere som har utmerket seg i målprotokollen i de store oppgjørene. De som spilles mellom de seks rikeste og mest suksessrike klubbene.

Vi valgte å gå litt tilbake i tid, for at dette ikke bare skulle bli en studie av form. Men vi ville ikke gå for langt tilbake i tid heller, da dette ville gitt noen spillere uforholdsmessig mange flere kamper enn andre. Dette er jo et problem uansett, men vi valgte å se på de tre siste sesongene, samt starten av denne.

Mo Salah står med 16 scoringer i kampene mot de seks store i disse sesongene. Det er tre flere enn nestemann på lista. Bobby Firmino og Harry Kane har begge 13 scoringer. Deretter følger Raheem Sterling med 12.

Flest mål mot toppklubbene siden 2017/18:

Alle de seks lagene har spillere inne på topp 10-lista, minus Chelsea. Deres mest produktive spiller i toppoppgjørene har vært Marcos Alonso. Han står med seks scoringer siden starten av 2017/18.

Alt i alt har 18 Liverpool-spillere skåret mot de fem andre topplagene i de tre siste sesongene. Mange av disse står bokført med bare ett mål, mens spillere som Sturridge, Chamberlain, Wijnaldum, Shaqiri og Arnold alle har registrert to scoringer.

Hvis vi fjerner straffesparkene, så ser lista noe annerledes ut. Det er tre spillere som alle har skåret 12 mål utenom straffene. Salah er en av dem. De to andre er Sterling og Firmino.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket