fbpx

I dag hoppet The Mersey Beat over noen takter

Søndag 3. januar gikk Gerry Marsden bort. Men hans musikalske puls vil fortsette å slå.

Mot slutten av 2020 så forlot både Ray Clemence og Gerard Houllier oss, og kun tre dager ut i 2021 så mistet vi enda en Liverpool-legende. Mannen bak Anfield-versjonen av You`ll Never Walk Alone ble 78 år. Det ble også markert av Liverpool FC.

Sammen med sin bror Fred dannet Gerry Marsden bandet Gerry and the Pacemakers i 1959, og deres tolkning av musikal-klassikeren You`ll Never Walk Alone har blitt sunget på Anfield siden 1963.

Tidlig på 1960-tallet var det ikke vanlig at fotballfans sang sanger på stadionene. Men det skulle endre seg med blant annet You`ll Never Walk Alone.

Det ble etter hvert vanlig at de ti mest populære låtene i England inneværende uke ble spilt over høyttaleranlegget på Anfield i forbindelse med kamp. Det var ikke sjelden at publikum sang med til alle Beatles-hitene.

I oktober 1963 så toppet derimot et annet band fra Liverpool hitlistene. Gerry and the Pacemakers hadde spilt inn en ny versjon av Rodgers & Hammersteins originalproduksjon fra musikalen Carousel. Gerry and the Pacemakers var langt fra de første, eller siste, som spilte inn en versjon av klassikeren You`ll Never Walk Alone. Men versjonen deres ble den mest populære av dem alle.

Også på Anfield. Ikke minst på Anfield.

Da You`ll Never Walk Alone til slutt mistet plassen på lista over de mest populære låtene, og låten ikke lenger ble spilt over anlegget, ropte publikum ut Where is our song? og begynte å synge på sangen på egen hånd. Og den ansvarlige for underholdningen på Anfield så seg nødt til å spille låten over høyttalerne igjen. Og det har den vært gjort siden.

Hymnen har fulgt klubben i snart 60 år, og den har gitt de besøkende gåsehud gang på gang. Å høre 50 000 mennesker synge lidenskapen i kor er en mektig opplevelse.

Gerry Marsden kalte egentlig bandet for Gerry Marsden and the Mars Bars. Men etter å ha mottatt et brev fra direktøren i The Mars Company, sjokoladeprodusenten, der de ble truet med rettsak og erstatningsbeløp hvis de ikke endret navn, så byttet bandet navn til Gerry and the Pacemakers.

De ble plukket opp av Beatles sin manager Brian Epstein, og musikken ble produsert av stjerneprodusent George Martin. Gerry and the Pacemakers ble en sentral del av den viktige Mersey Beat-bølgen som skyllet over verden tidlig på 1960-tallet.

Det hører med til anekdotene om bandet at den samme direktøren fra Mars Company som opprinnelig fikk de til å endre navn, selvsagt skiftet mening da bandet slo gjennom året etter. Det ble skrevet et nytt brev til Gerry Marsden, men da var det for sent. Gerry and the Pacemakers var nå et brand som var kjent over hele kloden. De kom ikke til å skifte navn igjen.

Gerry Marsden etterlot seg Pauline, som han giftet seg med i 1968. Han etterlot seg også døtrene Victoria og Yvette. Men musikken vil for alltid leve videre. Med håp i hjertene.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket