fbpx
Foto: Clive Rose/Pool via AP/NTB

Hvor sterkt lag går Klopp for?

Dagens kamp spilles. Aston Villa har stadfestet dette på sin egen hjemmeside. Hovedspørsmålet før kampen blir hvor mange spillere som Klopp bytter ut etter tapet mot Southampton.

Aston Villa kommer ikke til å stille med noen A-lags-spillere i kveld. Heller ingen fra trenerteamet til A-laget vil være involvert. Aston Villa vil ledes av U23-treneren Mark Delaney. Lokalavisen Birmingham Live har spekulert i laget som Villa stiller med, og de tipper fem U18-spillere og seks U23-spillere.

Det blir med andre ord omvendte roller fra fjorårets møte i ligacupen mellom klubbene. Da kunne Aston Villa stille et toppet A-lag, mens Liverpool måtte stille med akademispillere. Seniorene var som kjent i Midtøsten og kjempet om pokalen i VM for klubblag.

Hvordan prioriterer Klopp?

Normalt prioriteres de hjemlige cupene lavt i Liverpool. Det er lenge siden Klopp satset på de engelske cupene.

I tillegg er det en perfekt anledning til å gi spillerne den vinterpausen som tyskeren har etterspurt i en årrekke.

På gårsdagens pressekonferanse sa Klopp at Liverpool ikke kom til å stille med et B-lag. Joda, laget trengte noen friske bein, men motstanden var for hard til at man bare kunne bytte ut hele laget. Men det var før Aston Villa kringkastet at A-laget var satt i karantene.

Perfekt anledning til å slå tilbake?

Et annet viktig aspekt er konteksten. Liverpool har slitt i de tre siste kampene. 1-1 mot WBA. 0-0 mot Newcastle. 1-0-tap for Southampton. Stemninga er alt annet enn god på Kirkby for tiden. Laget trenger en opptur. Mangel på suksess over for lang tid kan virkelig knekke selvtilliten.

Det har vi vel faktisk sett spor av allerede. Det var mange spillere som begynte å tenke fotball, kontra å spille fotball mot både Newcastle og Southampton. Det var ikke den samme flyten som vi har vært vant til i noen år nå.

Laget trenger med andre ord en opptur. Laget trenger litt flyt. Særlig i målprotokollen. Da kan kveldens kamp være en kjærkommen anledning. Så kan man selvsagt innvende at å vinne 5-0 mot et akademilag fra Birmingham ikke nødvendigvis gir noe flyt eller selvtillit.

Hvem starter?

Vi tror Klopp gjør som han ofte gjør ved slike anledninger, han tar flere hensyn. Han hviler noen, han følger medisinske råd, han ser an formen på enkeltspillere, han tenker avansement, han starter med spillere som trenger kamptid.

Vi tror derfor at Klopp stiller med følgende lag:

Hvorfor denne trioen på midten?

Jordan Henderson fikk en rolig kamp mot Southampton. Det var ikke de sedvanlige anstrengelsene han er vant til. Dessuten så trenger Liverpool noen som styrer kampen fra midten, noen som holder taktstokken. Vi er slett ikke sikre på at det blir Henderson. Fabinho kan dirigere. Wijnaldum kan dirigere. Thiago kan dirigere.

Kanskje Klopp bytter halvveis i denne kampen? Thiago trenger vel fortsatt å få kampminutter før møtet med Manchester United om ni dager. Men han har også vært lenge ute med skade.

Vi satser på at Henderson starter kampen.

Jones har fått hvilt og Chamberlain trenger kamptrening. Så de plassene synes tryggere å dele ut. Selv om også Shaqiri banker på døren.

Hvorfor starter ikke Origi?

Vi tror Klopp forsøker å få Mané og Salah i gang igjen. Mané skåret riktignok mot West Bromwich, men etter det har de slitt foran mål begge to. Sløv ballbehandling, dårlige valg. Kan resepten være at de får muligheten til å finne tilbake til mojoen sin mot et svekket Aston Villa?

Absolutt. Selv om man som sagt kan spørre om suksess mot et akademilag vil gi noen flyt i det hele tatt.

Kanskje Mané og Salah trenger hvile de også? Kanskje er det rekreasjon som Klopp prioriterer denne gangen? Da vil i tilfelle Origi være aktuell fra start. Det vil også nevnte Shaqiri være. Vi tror uansett at Minamino starter. Såpass kan man tolke ut fra det Klopp sa på pressekonferansen i går.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket