fbpx
klopp
Foto: lev radin / Shutterstock.com

Vi gikk inn i sesongen med bare tre seniorstoppere. Lovren ble ikke erstattet. Nå er alle tre skadet. Det ser ikke ut til at Liverpool vil foreta ta seg noe på transfermarket. Det er gambling på høyt nivå.

Jeg tror sjansene for at Liverpool henter en ny midtstopper nå er ganske små. Kanskje kampen i går var en vekker, men muligheten for et januarkjøp synes likevel liten. For hvis klubben virkelig hadde sett behovet som like prekært som mange eksperter og supportere, så hadde en midtstopper allerede vært på plass på Kirkby. Vi hadde sannsynligvis forhandlet i høst, så hadde en ny midtstopper vært klar med en gang vinduet åpnet. Slik vi så med van Dijk for eksempel.

Kommentarene til Klopp tyder også på dette. “Å foreta seg noe på transfermarkedet bare for å foreta seg noe er ikke smart.” “Klubber har tydeligvis et ulikt forhold til penger.” Begge disse kommentarene før Southampton-kampen heller vel også i retning av null kjøp.

Klopp, Edwards og klubben ser ut til å innfinne seg med situasjonen. Det ser ikke ut til at de følger Jamie Carraghers strenge råd: Hvis ikke Liverpool kjøper en ny stopper, så vinner de ikke ligaen.

Carragher trenger ikke å få rett. Klopp har vendt motgang til medgang tidligere. Men denne gangen så gambles det vel høyt, synes jeg. Vi har vel uansett behov for en fjerde stopper i klubben?

Kanskje Phillips eller Williams kan bli den fjerde, men foreløpig er dette høyst usikkert. Det er flere andre 20-åringer på markedet som har mye større potensiale per nå enn Williams og Phillips. Og sjansen for at Matip holder seg skadefri ut sesongen er også ganske liten. I tillegg skal det holde hardt om van Dijk eller Gomez kommer tilbake i årets sesong. I alle fall på det samme nivået.

Det betyr at vi møter våren med en halvskadet seniorstopper, to ferske stoppere og en eller to omskolerte stoppere som det også er behov for lenger oppe i banen.

Det kan hende det går bra, men at det er en gamble, er vel alle enige i.

Økonomien er selvsagt ikke god i klubben. Pandemien er nådeløs med alle. Og Liverpool lever strengt etter selvkostprinsippet. Men denne gangen kunne man kanskje ha omgått prinsippene om å være en selvdreven klubb? Eierne kunne ha sprøytet inn ferske penger i klubben, for eksempel gjennom et lån med lav rente.

Hvis det nå viser seg at vi ikke kjøper en stopper, og vi ikke vinner serien, eller enda verre, ikke engang tar en Champions League-plass, så vil det være økonomisk ufornuftig. Det ligger ikke bare heder og ære i denne potten, men også veldig mye penger. Å kvalifisere seg til Champions League vil gi like mye penger i klubbkassa som det vi måtte ha brukt på en klassestopper.

I tillegg vil jeg nesten ikke tenke på hvordan fansen vil se på manglende suksess i vår. Kritikken vil bli nådeløs fra mange supportere. For akkurat nå ser det ut til at Klopp og klubben gambler veldig høyt.

Nå er det heller ikke sikkert at en ny stopper ville ført til suksess. Det er ikke sikkert at spilleren vi hadde kjøpt hadde tilpasset seg med en gang. Men hvis man virkelig hadde lagt pengene på bordet, så hadde muligheten for å hente en klassestopper vært mulig selvsagt. Alle så hva som skjedde med Manchester United da de la pengene på bordet for Fernandes i forrige januarvindu. Van Dijk det samme. Noen spillere utgjør faktisk en forskjell.

Det betyr ikke at en ny Liverpool-stopper ville vært en garanti for suksess. Men å ikke kjøpe i det hele tatt er likevel enda mer hasard.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket