fbpx
Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB

Grei dag på jobben, vi går videre

Jobben ble gjort i går kveld. Vi tok akademilaget til Aston Villa på alvor. De første 15-20 minuttene av første omgang var akseptable. Taktomslaget i andre omgang ble deretter for mye for unge og tunge Aston Villa-bein, og vi avanserte til fjerde runde i FA-cupen.

Mange synes nok at vi burde ha valset over dette Villa-laget mer enn hva vi gjorde. Men da glemmer de at akademilagene til Premier League-lagene ikke er rene kasteballer. Det er mye talent i disse troppene nå. Det er mye fart i dem.

Gjennomsnittsalderen til startelleveren til Aston Villa var 18 år og 294 dager. Vi skal være mye bedre enn dem selvsagt. Og det var vi da også. Skuddstatistikken endte på 29-2. Aston Villa skåret på sin eneste sjanse, og vi kunne gjerne ha satt en eller to baller til.

Vi må heller ikke glemme at vi heller ikke stilte et toppet lag. Vi startet blant annet med tre tenåringer selv. Neco Williams, Rhys Williams og Curtis Jones er faktisk ikke førstevalg de heller. Og vi startet også med Kelleher, Milner på venstreback og Minamino på venstrekant. I løpet av kampen kom både Shaqiri, Chamberlain og Origi inn. Alle disse spillerne har spilt lite i år, mange har vært skadet, og de fleste er ikke helt i kampform. Det må også tas med i regnskapet.

I tillegg var ikke alle relasjonene innarbeidede. Det var første gang at fireren bak startet sammen. Det var første gang at trioen framme startet sammen.

Så jeg tar 4-1 og avansement og går videre. Jobben ble gjort. Ganske profesjonelt også, vil jeg hevde. I tillegg fikk flere av spillerne sårt tiltrengt kamptrening. Det skal en ikke undervurdere. Dessuten kan det faktisk bety noe at Salah og Mané fant nettmaskene igjen. Vi hadde behov for å finne litt flyt igjen. Og i nøden spiser fanden fluer.

Vi er nå videre til fjerde runde i en turnering vi ikke har vunnet på 15 år. Kanskje det er på tide igjen? Da er det godt å vite at det laget som har vunnet en cupkamp mellom Aston Villa og Liverpool faktisk har gått til finalen i den turneringen det samme året fem ganger på rad.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket