fbpx
Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB - I fjor skåret van Dijk 1-0 før Salah avgjorde på overtid mot Manchester United på Anfield
Mange av toppoppgjørene er tette og jevne. Det er relativt sjelden at lagene tar store sjanser, og mange av kampene har få mål i seg. Derfor har frasen første målet vinner ofte blitt brukt i slike oppgjør. Men det spørs om frasen bør brukes i kampen mellom Liverpool og Manchester United på søndag.

Det er nemlig ingen lag som har vært flinkere til å snu oppgjør enn nettopp disse to lagene i år. Manchester har vunnet seks seriekamper etter å ha havnet under, mens Liverpool har snudd tre kamper til seier. I tillegg har Liverpool skaffet seg et uavgjort-resultat etter å kommet under i målprotokollen.

Manchester United ligger klart i toppen på denne statistikken med 18 poeng etter å ha sluppet inn det første målet. Liverpool ligger på andre med 10 poeng.

Bak disse lagene så følger Leicester med 8 poeng, Chelsea med 7 og Tottenham, West Ham og Wolverhampton med 6.

Men det er en ekstra grunn til å unngå frasen første målet vinner på søndag. Manchester United har altså snudd seks kamper til seier i høst. Og alle disse snuoperasjonene har skjedd på bortebane. I tillegg har alle Liverpools snuoperasjoner skjedd på Anfield.

Det kan med andre ord være god grunn til å spille noen kroner på det laget som ikke tar ledelsen på søndag.

I det tilsvarende oppgjøret i fjor så vant Liverpool 2-0. Van Dijk skåret i det 14. minutt, og tre minutter på overtid så kontret Salah inn 2-0. Da stormet Alisson over hele banen i lykkerus. Er det lov å håpe på liknende scener om en uke?

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

2 Responses

Legg inn en kommentar

Shopping Basket