fbpx
FIFA
Foto: Ugis Riba / Shutterstock.com

FIFA og UEFA setter foten ned for en mulig Europe Super League

I dag kunngjorde FIFA og seks ulike kontinentale forbund at lag og spillere som deltar i en fremtidig Super League vil ekskluderes fra mesterskap og turneringer i regi av FIFA og de nevnte forbundene.

Det vil si at hvis det lykkes å lage en europeisk utbryterliga i årene som kommer, så vil ikke spillerne som deltar i denne ligaen kunne spille for sine respektive landslag. De og klubbene deres vil heller ikke kunne delta i Champions League eller Europa League.

UEFA er ett av de seks kontinentale forbundene som står bak vedtaket.

Denne felles avtalen mellom FIFA og blant annet UEFA vil gjøre det mye vanskeligere for interessenter utenom organisasjonene å starte opp en utbryterliga. En slik liga har vært under planlegging i mange år allerede, og særlig er det sentrale aktører i Juventus og Real Madrid som har vært blant de ivrigste pådriverne.

Men også FSG har vært med i planleggingsarbeidet. Det skal ha vært en av grunnene til at de ønsket seg store endringer av det engelske ligasystemet – Project Big Picture.

Dagens kunngjøring betyr ikke at ideen om en ny superliga legges død og begravet. Som vi har omtalt tidligere, så planlegger visstnok FIFA selv en ny superturnering. Dagens nyhet kan bety at FIFAs egne planer intensiveres.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket