fbpx
Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB

Et Liverpool ute av form og fullt av skader dominerte tidvis serielederen

Mye i livet avhenger av perspektiv. Hvilket perspektiv man velger å se ting ut i fra. Det gjelder også i livet som fotballfan.

Vi har blitt godt vant de siste sesongene. Vi har vunnet Champions League. Vi har til og med vært i to finaler på rad. Vi har vunnet Premier League med 18 poeng. Vi har fått 97 og 99 poeng de siste to sesongene. Vi har ikke tapt på hjemmebane i serien på snart fire år. Selv når vi ikke har spilt så bra, så har vi funnet en måte å hente hjem tre poeng på.

Vi er rett og slett blitt litt bortskjemte.

For slike resultatrekker, slike poengsummer er rett og slett ikke normen. Det er høyst uvanlig.

Nå opplever Liverpool sin største formdupp på de siste tre årene. Det er uvanlig for oss å oppleve det. Men dette er også fotball. Fotballen er jo sånn som dette, selv om dette laget har lurt oss til å tro noe annet de siste sesongene. Det går faktisk opp og ned. Som så mye annet i livet.

Når vi nå opplever denne motgangen, er det viktig å ikke grave oss fullstendig ned. Det er fortsatt en sol på himmelen. Og det er ikke sikkert at den er på vei ned riktig ennå.

Vi dominerer altså et formtoppet Manchester United i store deler av oppgjøret. Serielederen Manchester United. De får sin første sjanse etter 67 minutter. Dette er et lag som ikke har tapt på bortebane i Premier League siden de tapte på Anfield for ett år siden. De leder faktisk ligaen. Og de er et lag som knapt har hatt skader i år. Hvor alt går på skinner. Hvor alt føles lett.

Vi må stille med to midtbanespillere som midtstoppere. Et av årets transferkjøp i Europa, Diogo Jota, er fortsatt skadet og utilgjengelig. En angrepstrio som strever voldsomt for tiden, kunne gjerne fått avløsning nå. Men på tross av disse skadeproblemene, på tross av formduppen, på tross av at vi møter en formtoppet serieleder uten skader, så er det vi som dominerer oppgjøret.

17-9 i avslutninger, 66% ballbesittelse. Det er vi som angriper. Det er de som forsvarer seg. I de første 65-70 minuttene i det minste.

Men skarpheten foran mål er borte for tiden. Vi roter i avgjørende fase. Det preger også totalinntrykket.

Det er lett å grave seg ned nå. Men det er også mulig å snu på det. Har vi dominert våre fire siste motstandere? Ja. Har vi vært bedre enn våre fire siste motstandere? I banespillet, ja. Har vi gjort dette med store skadeproblemer i laget? Ja.

Sola står ikke akkurat i senit for tiden. Men det er ikke sikkert at den kryper seg ned mot horisonten heller. Om noen uker kan det hende at den står midt på himmelen igjen. Fotballen er lunefull. Det går ofte i bølger. Selv om dette laget har fått oss til å tro noe annet.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket