fbpx
Foto: REUTERS/Glyn Kirk/NTB - Bruno Fernandes avgjør kampen mot Brighton på straffe ti minutter på overtid i september.

Er Manchester United de nye Mentality Monsters?

Det er betimelig å spørre, for Ole Gunnar Solskjærs mannskap ser ut til å ha lært seg kunsten å vinne med knappe marginer.

Det var etter at Liverpool hadde avgjort på slutten av kampen mot Southampton i april 2019 at Jürgen Klopp i glede utbrøt “they are f***ing mentality monsters“. Det var første gang vi hørte dette nye kallenavnet på laget vårt.

Vi hadde blitt mestere på å snu kamper og vinne med den minste margin. Avgjørende mål på slutten av kampene ga oss trepoenger etter trepoenger.

I fjorårets mestersesong så vant Liverpool 32 Premier League-kamper. 14 av dem med bare ett mål. Og flere av dem etter å ha snudd oppgjøret og skåret på slutten.

Den samme tendensen ser vi nå med Manchester United. De har vunnet 11 kamper i årets sesong, og sju av dem med bare ett mål. Det vil si at 64% av seirene har vært med minst mulig margin.

I forrige sesong så var det mange som mente at Liverpool var litt heldige, fordi at mange av seirene deres var med bare ett mål. Statistisk unormalt, mente kritikerne. Liverpool vant med ett mål i 44% av kampene sine. Årets utgave av Manchester United går med andre ord fjorårets Liverpool en høy gang.

Dessuten er Pogba og co blitt mestere på å snu kamper. Seks ganger har de havnet under i målprotokollen på utebane i år. De har snudd alle kampene til seier.

Det begynte mot Brighton i september. De lå under 1-0, men en straffescoring ti minutter på overtid (!) sikret en 3-2-seier. Deretter snudde de 0-1 mot Newcastle til seier, etter tre mål fra det 86. minutt og ut. De snudde også kampen mot Everton på Goodison Park.

Deretter snudde de 0-2 til 3-2 da Cavani banket inn seiersmålet to minutter på overtid mot Southampton. Like dramatisk var det ikke da de snudde 0-1 mot Sheffield United til enda en 3-2-seier. De snudde også oppgjøret mot West Ham med en sterk andreomgang.

Det er også verdt å merke seg at de har skåret fem overtidsmål i høst, og tre av dem avgjorde kampene og ga tre poeng.

De har skåret 62% av målene sine i andre omgang, og hele 10 av dem det siste kvarteret. Til sammenlikning har Liverpool skåret 51% av målene sine i de siste 45. Manchester City har kuriøst nok bare skåret 24% av målene sine i andre omgang.

På søndag venter årets tøffeste etappe for laget til Solskjær. Borte mot de regjerende mesterne på Anfield. Fortet Anfield. Om de virkelig er de nye mentality monsters, får vi se til helgen.

Kilder: Soccerstats, TheStatsDontLie

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket