fbpx
Foto: REUTERS/Mike Hewitt /NTB
2020/21-sesongen begynte med et brak. Liverpool slo Leeds 4-3. Det ble skåret sju mål. Og slikt fortsatte det. Målene rant inn i Premier League. Men ting har etter hvert normalisert seg.

Det skåres ikke like hyppig lenger. Det er spilt 167 kamper. Det er skåret 466 mål. Det vil si et snitt på 2,79 mål per kamp. Etter runde 4 så lå snittet på 3,75, etter 38 kamper med 144 mål.

Det betyr at snittet har rast de siste månedene.

2,79 er omtrent der snittet har ligget de siste årene. Gjennomsnittet de siste fem sesongene er 2,74. Toppårene var 2018/19-sesongen med 2,82 mål per kamp i snitt, og 2016/17-sesongen med 2,8.

Mange analytikere pekte på manglende publikum og oppkjøring som årsaker til de høye tallene i starten av sesongen. Treningskampfølelsen ble for sterk, konsentrasjonsnivået for lavt. Dessuten pekte flere på at angrepsspillerne torde mer uten publikum.

Men nå har altså ting normalisert seg. Noen lag har til og med skåret mindre enn på samme tidspunkt i fjor.

Liverpool har til nå skåret 37 mål. Det er flest i ligaen. I fjor på det samme stadiet av sesongen så var det tre klubber som hadde skåret flere mål enn det. Liverpool selv hadde skåret 42. Leicester stod med 40, mens Manchester City hadde puttet ballen i mål hele 47 ganger.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket