fbpx
Thiago har foreløpig spilt 285 minutter for Liverpool. Ingen av dem har vært på Anfield.

Det er dermed duket for Anfield-debut for den italienskfødte spanjolen.

Han har kun spilt fire seriekamper til nå. Korona-viruset og en stygg kneskade har hindret ham fra å spille flere.

Hans debut for Liverpool kom i bortemøtet mot Chelsea i september. Han kom inn i andre omgang, og var sterkt delaktig i 2-0-seieren. Men så testet han positivt for Covid-19, og han ble ikke klar igjen før møtet mot Everton på Goodison Park den 17. oktober. Her fikk han 90 minutter. Men han ble skadet helt på slutten.

Derfor måtte vi vente til årets nest siste dag før vi fikk se ham spille igjen. Denne gangen fikk han 17 minutter borte mot Newcastle. Noen dager etter var han med å tape 1-0 for Southampton på sørkysten.

Thiago står altså med en seier, to uavgjort og et tap i Premier League så langt.

Han fikk også en omgang mot Aston Villas akademispillere i FA-cupen på fredag. Også denne kampen var på bortebane.

Derfor blir det sannsynligvis Anfield-debut på søndag. I årets høydepunkt på stadion.

Men det vil ikke bli første gang at Thiago spiller på Anfield. Det har han gjort en gang før. Han var med da Bayern München gjestet byen i Champions League i februar 2019. Det endte 0-0 på Anfield. Men Thiago kunne ikke forhindre at Liverpool vant 3-1 i returen i München kort tid etter.

I tillegg har han vært på Anfield en gang før det også. Men da bare som tilskuer. Hans far spilte nemlig på Anfield i 1998, og Thiago var med som liten gutt. Faren, Mazinho, spilte for Celta Vigo, og de møtte Liverpool i Uefacupens tredje runde, andre kamp. Spanjolene ble for sterke, og vant 1-0 og gikk videre i turneringa. Denne desemberkampen i 1998 huskes også fordi det var Anfield-debuten til Steven Gerrard.

På søndag debuterer forhåpentligvis en annen storspiller på Anfield.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket