fbpx
Foto: REUTERS/Jon Super/NTB

– Det er mer straffe da Mané ble tatt enn da Barnes fikk straffe

Tidligere toppdommer Svein-Erik Edvardsen mener at dommer Mike Dean bommet på to sammenliknbare situasjoner i går.

Liverpool kan kun skylde på seg selv etter gårsdagens 0-1-tap mot Burnley. Men samtidig så er det symptomatisk at ingen dommeravgjørelser går i vår favør for tiden heller.

Det var mange Liverpool-fans som var frustrerte over dommerens avgjørende beslutning i det 82. minutt. Ashley Barnes gikk svært enkelt ned i feltet etter å ha avsluttet utenfor. Foten hans touchet så vidt Alissons kne etter avslutningen. Dean pekte på straffemerket.

Mange synes straffen var svært billig. Det syntes også ekspertene i de ulike TV-studioene etter kampen i går. Også på TV2.

I tillegg mente mange Liverpool-tilhengere at situasjonen med Barnes var sammenliknbar med en situasjon tjue minutter tidligere. Da var det Mané som ble meid ned i feltet etter å ha skutt.

Hvor er logikken? var det mange som lurte på. Begge spillere blir tatt etter å ha avsluttet utenfor. Hvorfor får han ene straffe, og han andre ingen ting? I tillegg var forseelsen på Mané langt hardere enn den på Barnes.

Tidligere toppdommer i NFF – nå dommerekspert på NordicBet – var raskt ute på Twitter etter kampen. Han skrev at det ikke var straffe da Barnes gikk ned i feltet. I en annen tweet mente han også at situasjonen med Mané var en klarere straffe.

Edvardsen mente også at ingen av episodene er noe VAR skulle ha korrigert.

Det er også verdt å nevne at det er sedvane i toppfotballen at spillere som blir ulovlig taklet etter skuddavløsning ikke får straffe, men at dette stiller seg annerledes hvis avslutningen vippes over keeper og det deretter oppstår kontakt.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket