fbpx
Foto: REUTERS/Matt Dunham/NTB

I gårsdagens Monday Night Football på Sky Sports uttrykte Jame Carragher bekymring for Roberto Firmino.

– Han er den jeg er mest bekymret for, startet Carragher med.

– Han hadde noen sjanser mot United, men han treffer ikke ballen bra. Han er heller ikke like flink til å sette opp de rundt seg. Dessuten så presser han mindre, og han vinner ikke tilbake ballen så ofte som før.

Deretter viste Carragher fram noen tall. De viste at Firminos gjenvinning av ball på den offensive tredjedelen hadde falt med over 50% i år.

– Noe av dette skyldes jo pandemien. Alle lag presser mindre enn før. Men fallet er på over 50% for Firminos del, og det er veldig mye.

– Så han er den jeg er mest bekymret for. Enten på grunn av en langvarig formsvikt eller at han faktisk er på nedadgående. Han er i en alder hvor spisser normalt sett blir litt dårligere. Angripere spiller normalt ikke like lenge som spillere lenger tilbake på banen.

Carragher hadde også en lenger utlegning om hele fronttrioen til Liverpool. Poenget hans var at det er svært sjelden at en trio holder noe særlig lenger enn to-tre sesonger i lag. Mens Salah-Mané-Firmino er inne i sin fjerde sesong sammen.

– Det er naturlig med utskiftninger, og nå nærmer alle tre seg 30. Jota ble kjøpt inn i sommer for å være et alternativ, men han er nå skadet. Derfor fortsetter trioen å spille.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket