fbpx
Foto: Adam Davy/Pool via AP/NTB

Ballkontrollen svikter oftere for trioen framme

I de siste kampene har vi sett at angrepstrioen har slitt i både valg og ballbehandling. Statistikken gir også belegg for å hevde dette.

Statistikkselskapet Whoscored opererer med en kategori som heter UnsTch. Denne viser hvor mange ganger en spiller har så dårlig ballkontroll at han mister ballen. Dette måles kun når en spiller har kontroll på ball først, og skyldes ikke upresise pasninger eller noe liknende. Dette er tydelige individuelle feil.

I årets sesong så har Salah 3,5 slike balltap per 90 minutter. Det er første gangen at Salah har bikket 3-tallet i sin Liverpool-karriere. I forrige sesong så lå han på 2,6 per 90 minutter for eksempel. Og han er ikke alene. Også Mané og Firmino sliter mer med touchen enn tidligere. Mané mister ballen på grunn av dårlig ballbehandling 3 ganger per kamp i år. Det er første gang at han også har rundet 3-tallet. Også han lå på 2,6 i fjor. Fallet i kvalitet er ikke like påtakelig for Firmino. Han står med 2,5 så langt, og endte på 2,4 i forrige sesong. Spillere som Kane og Son i Tottenham ligger for øvrig på 2,2 og 1,8.

Vi ser det mye av det samme på kategorien dispossessed. Denne viser hvor mange ganger en spiller blir fratatt ballen, og kommer altså i tillegg til de gangene de mister ballen på grunn av dårlig ballkontroll. Salah blir fratatt ballen 2,4 ganger kamp. Mané 2,1. De nevnte Kane og Son ligger på 1,6 og 1,4.

Alle i den røde angrepstrioen blir fratatt ballen oftere enn i fjor. Salah 0,4 flere ganger per kamp, og Mané 0,5 og Firmino 0,1 flere ganger.

Legger man sammen alle tallene i kategoriene UnsTch og Dispossessed, så har 14,6 angrep per kamp blitt ødelagt av dårlig ballkontroll fra trioen på topp.

Dette tallet har vært enda høyere i de tre siste kampene. Da har trioen mistet ballen på grunn av dårlig beskyttelse eller ballbehandling 51 ganger til sammen. Snittet har da ligget på 17 ødelagte sekvenser per kamp.

Alle disse tilfellene av dårlig ballkontroll og balltap skyldes ikke at trioen dribler noe merkbart mer enn før. Salah dribler til og med mindre enn tidligere.

En av konsekvensene av fallet i kvalitet med ball er at vi får flere overganger mot. Men like viktig er det at mange angrep ikke ender i avslutning. Vi har ikke vunnet på tre kamper i ligaen, og en av årsakene har vært dårlig ballkontroll, upresise pasninger og dumme valg i avgjørende øyeblikk.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket