fbpx
Foto: Phil Noble/Pool via AP/NTB - En av disse to får plass på Årets lag i Premier League etter halvspilt sesong.
De fleste lag har nå spilt 19 kamper. Nå snur sesongen, og det er på tide å sammenfatte sesongen så langt. Vi starter med å kikke på Årets lag i Premier League.

Her i huset ses det mye fotball. Alt av Premier League-kamper blant annet. I år har dette vært ekstra utfordrende. Frustrasjon over VAR, lavere intensitet og mangel på stemning på tribunene har gjort flere kamper mindre interessante. Det å se Sheffield United-West Bromwich en fredagskveld er definitivt ikke for alle.

Men det er likevel en spennende sesong. Det er rekordjevnt. I de siste ukene har Manchester-klubbene sett sterke ut, men dette kan snu igjen. For er det noe som definerer denne sesongen, så er det rett og slett mangel på stabilitet. Resultatene og prestasjonene svinger voldsomt.

Likevel er det noen spillere som har utmerket seg over tid. Disse skal nå hedres.

Vi setter opp laget i en 4231-formasjon, da dette passer best for de spillerne vi har valgt.

I de siste sesongene så har Årets lag blitt kuppet av topplagene Liverpool og Manchester City. Det skulle bare mangle. Slik er det ikke i år. Seks lag er representert denne gangen.

I mål stod det mellom flere. Med til slutt satt vi igjen med fire kandidater. Lloris, Pope, Alisson og Martinez. Men vi falt ned på Emiliano Martinez til slutt. Aston Villa-keeperen har vært stabilt god, og er en av hovedgrunnene til at Birmingham-klubben fortsatt henger med i toppsjiktet av Premier League.

høyreback var det mindre tvil. Vi har flere backer som har spilt gode enkeltkamper. Kyle Walker, Trent Alexander-Arnold, Tariq Lamptey og Reese James blant annet. Men ingen av disse har hatt stabiliteten til den unge Southampton-backen Kyle Walker-Peters. Castagne i Leicester har vært stabil, men er ikke på samme nivå som Peters.

venstrebacken var Andy Robertson ligaens beste fram til nyttår. Men de siste ukene har ikke vært gode for ham heller. I likhet med resten av laget. Så vi var i tvil. Cancelo i Manchester City har levert veldig bra utover i sesongen, mens Chilwell har spilt svakere de siste månedene etter en flott start. Ellers må det skrytes av både Manchester Uniteds Luke Shaw og Arsenals Kieran Tierney. Men vi falt ned på Robertson til slutt. Han har levert på et jevnt høyt nivå veldig lenge denne sesongen.

midtstopperplass så er vi mindre i tvil. Fabinho har vært Liverpools beste spiller denne sesongen. Han har tatt omskoleringen på beste vis, og er en av grunnene til at Liverpool nesten ikke slipper inn mål lenger. Vi har sluppet inn kun ett mål i åpent spill på de siste 11 kampene.

REUTERS/Peter Powell/NTB

Ved siden av ham plasserer vi Ruben Dias fra Manchester City. Kanskje sesongens kjøp, ved siden av Wesley Fofana i Leicester, Pierre-Emile Højbjerg i Tottenham og Diogo Jota. Han har vært en nøkkelspiller for Guardiola i år. Dias er sterk på dødballer, relativt god på overganger mot og ikke minst har han tilført City-laget en sårt tiltrengt pondus og ryggrad.

defensiv midtbane er det heller ingen tvil i våre øyne. Nevnte Højbjerg og Manchester Citys Gündogan har vært svært viktige for klubbene sine i høst. Højbjerg mangler litt tempo, men det er også alt. Han har sklidd flott inn i Mourinhos Tottenham, og hans toveisegenskaper har vært uvurderlig for portugiseren.

Det samme må vi si om Ilkay Gündogan. Han har bare blitt bedre og bedre utover i sesongen. Rodri og Gündogan har balansert mer i høst enn i fjor, men i de siste 7-8 ukene har Gündogan også begynt å levere i målprotokollen og det offensive spillet for øvrig.

På de offensive plassene bak spissen var det heller ikke tvil, selv om spillere som Harvey Barnes, Mo Salah, Sadio Mané, Son Heung-min, Bukayo Saka med flere alle har levert gode søknader. Men de mangler enten stabiliteten eller kvaliteten til den trioen vi til slutt landet på.

Kevin de Bruyne har igjen fått sving på maskineriet sitt. Han fortsetter der han slapp i fjor. Balanserte litt mer i starten av sesongen, men i de siste 7-8 kampene, så er assistkongen og kreatøren tilbake.

bruyne manchester city
Oleksandr Osipov / Shutterstock.com

Ved siden av seg får han Bruno Fernandes. Portugiseren er hjertet og hjernen i et Manchester United i fin flyt for tiden. Han er helt opplagt årets viktigste enkeltspiller i ligaen. Han ble kjøpt i januar 2020. Det var år 0 for Manchester United-fansen.

På venstrekanten har Aston Villas Jack Grealish herjet i hele høst. I år har den blendende teknikken hans også blitt effektiv, blant annet fordi han har fått bedre enkeltspillere rundt seg i år. I tillegg jobber han nå mer defensivt enn tidligere. Det er sterkt å havne på Årets lag i kamp med spillere som Mané, Son og Barnes. Men det er i høyeste grad fortjent.

spissplass så stod det egentlig mellom to spillere. Vi var i tvil om Dominic Calvert-Lewin hadde prestert bra nok til å vippe Harry Kane ned fra tronen. Begge har vært et stykke foran de andre spissene i årets sesong. Men Harry Kane har blitt en enda mer komplett spiller i høst. Han har fungert både som en quarterback, en assistkonge og en goalgetter. Så valget ble til slutt enkelt. Spillere som Ings og Vardy må også få ros, men de har vært hakket under de to nevnte.

Det er ikke lett å sette opp en slik ellever. Man tenker mye på spillere som ikke fikk plass, men som også har spilt stabilt bra. Som Tielemans i Leicester og vår egen Wijnaldum for eksempel. Likevel er vi mindre i tvil etter 19 kamper i årets sesong enn vi har vært ved tidligere anledninger.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket