fbpx
klopp
Foto: lev radin / Shutterstock.com

– Vi vil vinne borte også

Klopp fikk spørsmål om lagets borteform på dagens pressekonferanse før Crystal Palace-kampen.

Liverpool har ikke vunnet borte i ligaen siden seieren over Chelsea i september. Dette ble tema på pressekonferansen, som nok en gang ble gjennomført digitalt.

– Vi er klar over det, og vi liker det ikke, selvsagt. Vi tenker en del på det. Nå har vi riktignok møtt tøff motstand på bortebane i høst, men vi burde helt klart ha kapret flere poeng. Vi skal forsøke igjen i morgen. Planen er enkel, vi skal spille den beste fotballen vi kan. Jeg tror ikke det har noe å gjøre med at vi er regjerende seriemestere. Alle vil slå Liverpool uansett.

– Jeg er svært imponert over resultatene til Palace i år. Og prestasjonene er minst like bra, fortsatte Klopp.

– De har også mye dybde i stallen. Nå kan ikke Benteke være med mot oss, men de har også angripere som Zaha, Ayew og Batshuayi. Og forsvarsrekka er veldig erfaren. Nå er Sakho skadet, men de har god dekning på de plassene også.

Klopp fikk også spørsmål om starten av kampene. Liverpool har slitt i flere kamper i det første kvarteret.

– Det var det siste Gini ropte ut til de andre guttene før Tottenham-kampen – “Ikke la oss kaste bort enda en førsteomgang nå” – så det er klart at det har bekymret oss. Men vi svarte bra mot Tottenham. Vi var gode i starten på onsdag.

Det er 62 timer mellom slutten av Tottenham-kampen og starten av Palace-kampen. Klopp ble spurt om dette også.

– Men denne gangen så gjelder det Crystal Palace også. Vi er i samme posisjon. Sånn har det ikke vært før. Før så har jo andre lag fått mer hvile og det har gitt en stor fordel for dem. Så vi får se i morgen hvem som takler tre kamper på en uke best.

– Etter Palace-kampen blir det to-tre dager med restitusjonstrening. Så vil guttene få litt fri. Men vi skal selvsagt forberede oss for både West Bromwich-kampen og resten av sesongen, så det blir ikke mye fri.

Han fikk også spørsmål om skadesituasjonen.

– Thiago er på gang, men han har ikke trent med laget ennå. Og det er jo det siste skrittet. Men vi skal ikke gå for fort fram. Vi har en vits internt i trenerapparatet for tida: “Vi skal ikke bare signere Thiago i januar da?” Men det er klart, han er på gang nå. Han var på gress i går, det er framskritt. Det gjelder også spillere som Milner og Shaqiri. Ellers får vi bare håpe at spillere som Wijnaldum og Robertson holder enda lenger.

Klopp banket i bordet foran seg.

Han fikk også en gratulasjon for å ha vunnet FIFA Award for Årets beste manager, for andre året i trekk.

– Jeg er svært takknemlig selvsagt. Og jeg ble sjokkert. Jeg var helt sikker på at Flick (red: Bayern München) skulle få den. De har jo vunnet alt. Men spillerne og managerne stemte visstnok på meg, og da ble den min tur igjen. Men om du spør meg om jeg er verdens beste manager, så ville jeg ha svart “nei”. Hvis du derimot hadde spurt meg om jeg har verdens beste trenerteam med meg, så hadde jeg svart “ja”.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket