fbpx
Foto: REUTERS/Clive Brunskill(NTB
Det er fortsatt et stykke opp til Chelseas rekord på 86 hjemmekamper uten tap i serien satt mellom 2004 og 2008. Men maskinen til Jürgen Klopp nærmer seg sakte men sikkert.

En oktoberdag i 2008 var det endelig slutt for Chelseas parademarsj på Stamford Bridge. Fra 20. mars 2004 til 27. oktober 2008 så tapte ikke Chelsea en eneste hjemmekamp i serien. Xabi Alonso satte en stopper for rekka, og Liverpool vant 1-0. En æra var forbi.

Men nå kan et nytt lag ta opp kampen med rekorden. Under Jürgen Klopps ledelse har denne Liverpool-utgaven ikke tapt siden april 2017, da Benteke hamret inn to baller i Crystal Palace sin 2-1-seier. Etter det har vi kun tapt i cupene på Anfield. I serien er vi ubeseiret. 65 kamper teller nå klubbrekorden. Den tidligere lød på 63 kamper og var satt mellom 1978 og 1981.

Det er også et annet faktum som er dypt imponerende med bragden som Klopp og spillerne er i ferd med å gjennomføre. De ti siste hjemmekampene i serien har vært uten et fullsatt Anfield. De 2000 som slapp inn i går lagde lyd de, men et fullsatt Anfield var det likevel ikke. Vi har tidligere sett at hjemmebanefordelen har forduftet helt i toppfotballen, statistikken er klokkeklar – bortelagene vinner faktisk oftere enn hjemmelagene uten publikum. Men Liverpool holder likevel stø kurs på Anfield. De nekter å tape. De nekter å godta statistikken.

Ikke bare det, da Chelsea satte sin rekord, så gjorde de det med utrolige 72,1% seire, og 27,9% uavgjort. Seiersprosenten var med andre ord skyhøy. Ekspertene måtte gni seg i øynene. Men det Klopp og Liverpool holder på med for tiden er enda råere. Nå er det riktignok et stykke opp til 86 kamper, vi ligger bare på 65. Men seiersprosenten har vært på ufattelige 83,1%.

Liverpool har vunnet 31 av de siste 32 hjemmekampene sine i serien. Vi står med seks strake seire hjemme i år. I fjor var det bare Brighton som holdt oss til uavgjort. Vi vant de 18 andre. I 2018-19-sesongen vant vi 17 kamper og spilte to uavgjort. Tallene er makeløse. Vi kommer nesten garantert ikke til å få oppleve noe liknende igjen.

Det er mye som har imponert meg med denne Liverpool-utgaven, men denne maktdemonstrasjonen på hjemmebane må likevel være det mest imponerende. Laget synes også immune mot statistiske anomalier – du vet, disse unntakskampene. De kampene der vi produserer tjue skudd på mål, dunker fem i treverket, og likevel taper 0-1.

Neste hjemmekamp i serien blir Tottenham. Et Tottenham som flyr. Et Tottenham som har slått Manchester United, Arsenal og Manchester City i høst. Et Tottenham som ledes av en sprudlende og revitalisert, men fortsatt kynisk ved behov, Jose Mourinho.

Ryker rekorden da?

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket