fbpx
simeone
Foto: ph.FAB / Shutterstock.com

Vi rangerer de potensielle Champions League-motstanderne

16 lag er nå klare for cupspillet i Champions League. Den sjette og avgjørende omgangen i gruppespillet bød på noen overraskelser.

Manchester Uniteds flaks var ikke stor nok mot RB Leipzig, og tyskerne avanserte på bekostning av Solskjærs utvalgte.

I Milano klarte ikke Inter å sette inn den forløsende scoringa mot Shaktar Donetsk. Men ukrainerne klarte heller ikke å skåre, det betød at Borussia Mönchengladbach gikk videre. I tillegg klarte Juventus det kunststykket å slå Barcelona med 3-0 på Camp Nou, det betyr at Liverpool igjen kan møte Messi og co.

Ellers endte de øvrige gruppene som forventet. Lazio gikk videre etter 2-2 hjemme mot Club Brugge. Atletico Madrid slo Salzburg 2-0 og gikk videre. Porto og Sevilla var allerede klare som gruppetoere før den sjette omgangen.

Rangering av lagene

Liverpool kan derfor møte følgende lag i 8-delsfinalen:

RB Leipzig
Barcelona
Atletico Madrid
Sevilla
Porto
Borussia Mönchengladbach
Lazio

Alle lagene er selvsagt overkommelig motstand for Liverpool. Vi har nå kommet dithen at samtlige sju klubber frykter å trekke oss mer enn at vi frykter å trekke dem. Likevel er det ikke til å komme bort fra at det er noen klubber jeg helst ønsker å unngå når ballene plukkes opp av bollen mandag klokka 12.

Vi prøver oss følgelig på en rangering av lagene vi kan møte. Rangeringa er basert på kvaliteten på lagene, men også på hvordan fotballen deres står seg i forhold til vår.

7. Lazio

Klubben fra Roma er den klubben jeg tror vi har best mulighet til å avansere mot. Tempoet er ganske svakt i laget, med spillere som Lucas Leiva og Luis Alberto på midtbanen blant annet. I tillegg har de vært svært avhengige av Ciro Immobile på topp, og særlig alle straffene han har satt. Han har siden starten av forrige sesong skåret på 20 straffer for de lyseblå.

immobile lazio
Marco Iacobucci Epp / Shutterstock.com

Lazio virker heller ikke særlig stødig defensivt. De ligger på 7. plass i Serie A, og står med negativ målforskjell. Jose Reina står som kjent i mål for Lazio, og han har slippet inn baller jevnt og trutt. Hele 17 ganger har han plukket ut baller av nettet på 10 seriekamper. Det er mye til å være Italia.

De var gode mot Dortmund i Champions League, men har ellers ikke imponert all verden. De har gått på stygge tap mot Udinese, Sampdoria og Atalanta i serien, og det var så vidt båten bar hjemme mot Club Brugge på tirsdag. Jeg tror også deres 3-5-2 formasjon vil passe oss bra.

6. Borussia Mönchengladbach

Laget fra Nordrhein-Westfalen (og ikke Bayern som jeg trodde da jeg var liten, da jeg trodde at laget het Münchengladbach), har ikke imponert i Bundesligaen i år. De ligger på 7. plass etter ti omganger, etter blant annet fire uavgjort og to tap.

Men de har riktignok noen enkeltresultater i både Champions League og i Bundesligaen som viser at toppnivået deres er relativt høyt. De har spilt 2-2 mot både Real Madrid og Inter. De har slått Shaktar Donetsk med 6-0 og 4-0. De har beseiret RB Leipzig med 1-0.

De har et sterkt midtstopperpar i Elvedi og Ginter, og på venstrekanten har Marcus Thuram herjet. Kaptein Lars Stindl leverer også jevnt over solide prestasjoner bak spissen i lagets 4231-formasjon.

Laget skal likevel være et nummer for små for Liverpool. Vi er jevnere besatt, og har også flere ess i kortstokken.

5. Porto

Dette er en klubb vi har hatt god kontroll på. Vi har møtt Porto åtte ganger. Det har resultert i fem seire og tre uavgjort. I tillegg har vi spilt mot dem i cuprundene i Champions League både da vi endte opp i Kiev i 2018 og i Madrid 2019.

Vi møtte dem i åttendelsfinalen i 2018. Da vant vi 5-0 i Portugal før vi seilet inn 0-0 på Anfield noen uker etter. Og i 2019 så møtte vi dem i kvartfinalen i turneringa. Da slo vi dem først 2-0 på Anfield før vi banket dem 4-1 på utebane noen dager senere.

Laget har heller ikke briljert i portugisisk liga i høst. De ligger på tredjeplass bak sine rivaler Benfica og Sporting. De har tapt to kamper og spilt en uavgjort på de ni kampene de har spilt i ligaen så langt. Men de slo ut Marseille og Olympiakos i gruppespillet i Champions League, og selvtilliten har alltid vært høy i Porto. Revansjelysten vekkes nok også hvis de trekker oss.

4. Sevilla

Vår lille Nemesis. Vi har spilt mot klubben fra Andalucia tre ganger. To uavgjort-resultater i gruppespillet i Champions League høsten 2017, og vi glemmer heller ikke så lett tapet i finalen i Europa League i 2016.

Det har vært den siste turneringa som har vært Sevillas turnering. Siden 2006 har de vunnet den nest gjeveste turneringa i Europa hele seks ganger.

Men i år har de altså kvalifisert seg for utslagsrundene i Champions League. Det klarte de på bekostning av klubber som Krasnodar og Rennes. Det er ikke fryktinngytende motstand. I serien ligger de på sjetteplass, med 16 poeng etter 10 kamper.

Koshkarov/Shutterstock – Midtstopper Koundé er linket til Liverpool

Det er særlig på midtstopperplass at Sevilla har imponert i fjor og i år. De to midtstopperne Jules Koundé og Diego Carlos er både gode og ettertraktede. Liverpool skal visstnok ha Koundés navn på blokka.

Men de har en del solide navn framover på banen også. Jesus Navas, Ivan Rakitic og Oliver Torres er alle navn som klinger godt. Høyrekant Lucas Ocampos er også verdt å nevne. Og vi må selvsagt ikke glemme Suso, som kom fra Milan i sommer. Suso var spådd en lang karriere på Anfield, men han ble solgt før han virkelig ble ferdigpolert.

3. Barcelona

Det er rart å ikke rangere Barcelona som den verst mulige motstanderen blant gruppetoerne. Men klubben er ikke hva den en gang var. Det er mistrivsel blant mange spillere i klubben. Messi er inne i sin siste sesong, og han har ikke levert på normalt nivå i år. Han står med sju mål og fire assister så langt i høst, på fjorten kamper i La Liga og CL. Til han å være er jo det dårlige tall.

Barcelona ligger bare på 9. plass i serien, og Koeman sliter med å sette sitt preg på laget fra sin managerstol. De har tapt mot klubber som Cadiz og Getafe.

Men likevel, Barcelona er Barcelona, og gamle sirkushester lukter fremdeles sagmuggen. Champions League er prioritet nummer en for klubben. Spillergruppa teller også navn som Piquet, Dest, Fati, Coutinho, Dembele, Griezmann, de Jong, Busquets og Messi, for å nevne noen. De kan absolutt avansere til kvartfinalen med det laget.

2. RB Leipzig

Jeg misliker klubben. Men jeg liker laget, og jeg liker treneren.

RB Leipzig spiller en moderne type fotball. De minner mye om Liverpool. Høyt tempo, relativt høyt press og raske på overganger.

Treneren er også en kjenning for Liverpool-fansen. 33-årige Julian Nagelsmann trente tidligere Hoffenheim. Og han var ganske optimistisk før Hoffenheim møtte Liverpool i 2017.

Men nå er han altså trener for et hardsatsende RB Leipzig. De har ikke mange celebre spillere i laget, men de fungerer flott i den strukturen som Nagelsmann har skrudd sammen.

Navet er kaptein Marcel Sabitzer. Midtbanespilleren er en av Europas mest undervurderte spillere, i alle fall underkommuniserte. En glimrende allrounder. I tillegg har de solide midtstoppere i Upamecano (sterkt Liverpool-linket) og Konaté. Unge og fremadstormende.

upamecano
Vitalii Vitleo / Shutterstock.com – Upamecano er et stort talent

På midtbanen har de foruten Sabitzer en meget spennende Nkunku, som kom fra PSG. En litt yngre utgave av Wijnaldum. Han har i alle fall nederlenderes evner med ballen. På venstreback spiller Angelino. Han har imponert som lånespiller fra Manchester City. Framover på banen har de ikke bare Alexander Sørloth i sine rekker. De kjøpte Hwang fra søsterklubben RB Salzburg i sommer. I tillegg er svenske Forsberg og danske Poulsen hardtarbeidende. Jusitin Kluivert er også et spennende emne selvsagt.

Men dette er fremfor alt et lag. En maskin. Laget til Nagelsmann minner mye om laget til Klopp som sagt. De avanserte på bekostning av Manchester United i CL. De ligger på tredjeplass i Bundesligaen, to poeng etter ledende Bayern München. I tillegg må vi selvsagt ikke glemme at laget gikk til semifinalen i Champions League for noen måneder siden.

1. Atletico Madrid

Det er kanskje ikke det beste laget blant gruppetoerne. Men de er det laget som passer oss minst. Det så vi i mars også.

Diego Simeone – verdens best betalte manager – elsker å møte lag som Liverpool. Ballbesittende. Han vet hvordan han skal slå slike lag. Han vet hva Atletico Madrid må utnytte, i hvilke situasjoner de må ta sjansen sin.

Atletico Madrid er svært gjerrige når de går inn for det. Det høres kanskje rart ut. Men i fjor så prøvde Simeone å endre spillestil i La Liga. Han prøvde å innføre en mer offensiv filosofi. Det gikk så som så. Men når det virkelig gjelder, så er det ingen som kan lukke kamper som Simeone og Atletico Madrid.

Nå var de riktignok noe heldige i dobbeltoppgjøret mot Liverpool i vinter, men vi fikk også se at de kan kynisme. De kan spille på resultat.

Siden sist så har de også hentet Luis Suarez. Det har gitt klubben et ytterligere løft. De leder nå La Liga med 26 poeng på 10 kamper. De er fortsatt ubeseirede. I Champions League så tapte de mot Bayern München i Tyskland. Men ellers er de ubeseirede i den turneringa også.

Derfor er Atletico Madrid mareritt-motstanderen. Også i år.

Trekninga foregår på mandag klokka 12 norsk tid.

Åttendelsfinalene spilles 16./17. og 23./24 februar, med returmøte 9./10. og 16./17. mars.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket