fbpx
Foto: charnsitr / Shutterstock.com

Vi må sette mer fart på ball og bein

Årets siste kamp spilles på St James´ Park. En arena vi har trivdes på de siste årene. Vinner vi for sjette gang på rad mot Newcastle i kveld?

Klarer vi tre strake på St James`Park?

Mye ligger til rette for det. Vi har hatt et godt tak på manager Steve Bruce sitt mannskap de siste årene. Det har blitt fem seire på rad for Klopp mot Newcastle nå, og vinner vi i kveld, vil det bli den tredje strake seieren på St James´Park.

De fleste husker nok den elleville avslutninga på oppgjøret i 2018/19-sesongen. Kampen før Barcelona hjemme. Det stod 2-2 helt til det gjenstod fem minutter. Da dukket Divock Origi opp og holdt liv i gulldrømmen. I forrige sesong var det ikke like spektakulært. Liverpool vant 3-1 i slutten av juli.

Hva skjer med Newcastle?

Hjemmelaget har vært i ussel form i det siste. De var i dytten en periode, men så ble laget rammet av Covid-19. De opplevde et stort utbrudd, og har slitt siden. De vant riktignok mot West Bromwich, men siden har det blitt tap mot Leeds, Brentford og Manchester City. Uavgjort mot Fulham viste heller ikke styrke.

Klubben er et eksempel på hvor alvorlig viruset kan være for mennesker. Det rammer ulikt. I de fleste tilfeller kommer spillere som har testet positivt raskt tilbake. Men det har ikke skjedd i Newcastle. Både Jamaal Lascelles og Allan Saint-Maximin ble satt mye tilbake. De er fortsatt ikke klare for spill etter å ha blitt smittet tidlig i desember. Og Saint-Maximin skal ennå være mange uker unna.

Det er slett ikke godt nytt for Newcastle, for han er lagets klart største kreatør.

Også spillere som Paul Dummett og Jeff Hendrick sliter med sykdom. I dag møter faktisk Liverpool et lag som har flere spillere ute med skader og sykdom enn dem selv. Det har ikke skjedd ofte dette året.

Lynvingen Ryan Fraser rekker nok heller ikke oppgjøret, mens Jonjo Shelvey også er usikker. Callum Wilson vil derimot være klar til i kveld. Han har vært savnet på topp for Newcastle de siste to kampene. Wilson står med åtte mål og tre assister på tolv kamper for skjærene.

Får vi opp balltempoet?

En av de største utfordringene i kveld blir å få fart på ball og bein. Vi var faktisk ganske gode på akkurat dette mot West Bromwich for tre dager siden. Men bare i den første halvtimen. Da kontrollerte vi ball, vi unngikk overganger mot, vant tilbake ball hele veien og tok nok initiativ foran ball til å skape noe foran mål.

Men så stoppet vi å løpe. Det for bedagelig, komfortabelt og passivt. Balltempoet gikk for mye ned samtidig som løpene uteble. Og West Bromwich fikk uttelling for sitt ultrakyniske spill da de satte inn utlikninga på en dødball på slutten.

Det må vi forsøke å unngå i dag.

Og kampbildet kan bli ganske likt. Nå vil nok ikke Steve Bruce velge en like radikal anti-fotball stil som Big Sam, det blir rett og slett for kynisk, han vil nok starte med en spiss i det minste. Men Newcastle vil ligge dypt de også.

Mot Tottenham, Chelsea og Manchester City har Steve Bruce valgt en 5-4-1-formasjon, så mye ligger til rette for det i dag også. Nå har heldigvis Liverpool god erfaring med å møte en slik formasjon, så det er betryggende. Men formen på bortebane har ikke vært super i høst, så det er viktig å ikke bli passive i dag. Vi må holde fart i ballen, og da må vi løpe masse uten ball. Det kan ikke stoppe etter tretti minutter, som mot WBA.

Fortsetter Mané den gode trenden?

Sadio Mané sleit foran mål en periode. Det gikk åtte Premier League kamper uten nettkjenning for senegaleseren. Men i de to siste kampene har det løsnet igjen. Først satte han inn 2-0 mot Crystal Palace. Deretter dunket han inn 1-0 mot WBA uken etter.

Flotte mål begge to.

Kan det være duket for Mané nok en gang? Mye taler for det. Newcastle slipper inn mange mål for tida. Og særlig på St James`Park. De har sluppet inn mål på hjemmearenaen i de elleve siste ligakampene. Dessuten har Mané et godt tak på Newcastle. Han har skåret tre ganger på de to siste oppgjørene mellom klubbene.

Hvem starter?

Vi har truffet på de to siste lagoppstillingene. Men i kveld er vi ikke like sikre.

For det første er det usikkert hvem som spiller stopper ved siden av Fabinho. For det andre så begynner stadig flere midtbanespillere å bli kampklare igjen, det vil gi Klopp litt positivt hodebry. For det tredje så er det ikke helt utenkelig at Minamino får gjenta suksessen mot Crystal Palace. Han har kvikke bein i små rom, og det kan vi trenge i kveld.

På stopperplass er det fire alternativer. Joel Matip, Rhys Williams, Nat Phillips og Jordan Henderson.

Jeg tror vi kan utelukke Matip. Kanskje er ikke skaden alvorlig, men Klopp ville nok uansett ha rotert på plassen, på grunn av Matips generelle muskulære problemer.

Hvem velger da Klopp av de andre tre? Mye avhenger av om Joelinton spiller eller ei. Brasilianeren vil være en perfekt match fot Nat Phillips. Men mye taler for at Callum Wilson kan bli mannen på topp for Newcastle i dag. Og da passer ikke Phillips like godt. Rhys Williams hadde ikke en god halvtime mot WBA. Og han vil slite med farta til Wilson han også. Og særlig hvis Almiron følger opp fra sin kantposisjon.

Den siste muligheten er at Klopp setter ned Jordan Henderson. Som vi så i andreomgangen mot Fulham. Det var vellykket ved det tilfellet. Henderson har egenskaper som gjør at han kan passe som midtstopper i dag. En midtstopper mot Newcastle vil uansett ligge ganske høyt i banen, ikke så langt unna ankerposisjonen. Langpasningene til kapteinen kan bli viktige i dag, de kan vel så gjerne slås fra noen meter lenger bak i banen. Så kan vi heller få inn en spiller i et område høyere opp i banen.

Men det avhenger også av om Milner, Chamberlain og kanskje også Shaqiri er friske nok til å starte på midtbanen, eventuelt komme inn i løpet av kampen. Shaqiris pasningsfot kan bli gull verdt på slutten av kampen hvis vi ikke klarer å dirke opp forsvaret til Newcastle innen den tid.

Det er heller ikke umulig å satse på en 4231-formasjon i dag. Da vil vi få plass til både Minamino og den faste trioen på topp.

Vi har stilt flere spørsmål enn kommet med svar denne gangen. Og det er det gode grunner til. Men vi prøver oss likevel med følgende lag for kvelden:

Men vi setter ikke penger på det. Det er for mange usikkerhetsmomenter.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket