fbpx
solskjær
Foto: Cosmin Iftode / Shutterstock.com
Det har ikke vært lett å spå utfallet av kampene i høst. Vi har tre ganger tidligere sett på den neste rekken på fem ligakamper, og vi skal selvsagt gjøre det denne gangen også. Det blir en tøff rekke, med klimakset mot Manchester United den 17. januar.

Vi tippet 11 poeng på de forrige fem kampene. Det stemte på en prikk. Men at poengtapene skulle komme mot Fulham og West Bromwich, så vi ikke komme. Det vil si, vi advarte for at Fulham var i ferd med å utjevne tempoet i Premier League. Men vi var bombesikre på tre poeng mot WBA. Det var selvsagt før de ansatte Sam Allardyce. Poengtapet var likevel svært unødvendig.

Vi klarte likevel å sanke i hop 11 poeng i femkampersperioden etter tre kruttsterke seire mot Wolverhampton, Tottenham og Crystal Palace.

Mange har klaget på formen i høst, men vi har tross alt ikke tapt i Premier League på snart 3 måneder. I en rekordjevn sesong så kan den evnen bli gull verdt når vi teller opp i mai.

Den neste rekken på fem kamper ser tøffere ut enn den forrige. Klarer vi et tosifret antall poeng, skal vi være godt fornøyde.

Vi bør slå Newcastle

Den beste sjansen for tre poeng, i mine øyne. Newcastle ble hardt rammet av pandemien. Flere av spillerne som testet positivt i starten av desember er ennå ikke tilbake. Laget har ikke vunnet på fire kamper, de tapte til og med mot Brentford i cupen.

Dessuten så slipper de inn mange mål på St James`Park i år. De har ikke hatt en clean sheet 11 hjemmekamper på rad nå. I tillegg har ingen skåret flere mål på Newcastle enn nettopp Liverpool, 104 totalt i PL-æraen.

Så må vi heller ikke glemme at Liverpool nesten alltid slår tilbake etter et poengtap. Det er lenge mellom hver gang at Liverpool spiller to dårlige kamper på rad.

Newcastle har Callum Wilson tilbake til oppgjøret. Det har vi grunn til å frykte, men de tre poengene bør uansett bli med på bussen hjem til Merseyside.

Finner vi varmen på sørkysten?

Jeg tror også på tre poeng mot Southampton noen dager senere.

The Saints har startet sesongen veldig bra. De ligger bare seks poeng bak Liverpool. Men formen er noe skral. De har kun tre poeng på de siste fire kampene. Mot West Ham nå sist virket de slitne.

Nå får de noen ekstra dager med hvile, men det spørs om det er nok. De har tapt de siste seks kampene mot Liverpool, og det spørs om Ward-Prowse fortsetter å dunke inn perler på frispark. Det bør bli tre poeng. I det minste ett. Selv om Danny Ings selvsagt vil forsøke å ødelegge ligagullambisjonene til Liverpool.

ings
mooinblack / Shutterstock.com

Endelig et klassisk toppoppgjør mot Manchester United

Så følger et sterkt ladet oppgjør mot Manchester United. Mye taler for at dette vil være lag nummer en og to på tabellen når de møtes på Anfield 17. januar. Jeg kan ikke huske sist gang det skjedde eventuelt.

Manchester United er i siget. De imponerer ikke all verden spillemessig, men har god arbeidsdisiplin og får stadig med seg trepoengere. I går utnyttet de meget svakt forsvarsspill av Wolves og avgjorde tre minutter på overtid. De står nå med sju seire og to uavgjort på de siste ni i ligaen. Så laget til Solskjær må tas på alvor.

Kampbildet vil mest sannsynlig bli preget av et dominant Liverpool, men med et Manchester United som vil være sylhvasse på kontringer. Ingen lag har flere kontringsmål enn United i høst (5).

Det vil derfor bli et litt forsiktig Liverpool vi vil få se. Balltap i farlige soner er livsfarlig mot de røde djevlene.

Det lukter uavgjort av dette oppgjøret. Men de to siste kampene på Anfield har endt med tap for Manchester United. Mye avhenger også av hvilke spillere som blir tilgjengelig for Liverpool. Det gjelder særlig Matip og Thiago. De kan bli tunga på vektskåla.

Å møte Burnley er som å gå til tannlegen

Det er få ting jeg misliker mer enn å møte Burnley. Jeg beundrer måten de løper, duellerer og blokkerer skudd på. Alltid 100% dedikasjon. Sjelden slurv. De er et herk.

De spiller ikke propagandafotball, men Dyche vet hvordan de skal få med seg poeng. Nå har de riktignok startet sesongen under pari, men det har endret seg de siste kampene. På de siste seks ligakampene har de slått Arsenal, Wolves og Sheffield United, og tatt poeng mot Aston Villa og Everton.

De fikk også med seg poeng på Anfield sist gang de gjestet stadionet i juli. 1-1 endte det den gang. Før poengtapet mot West Bromwich var det faktisk det eneste poengtapet på Anfield på 33 forsøk for Liverpools del.

Så Dyche og Burnley kan virkelig frustrere på sine beste dager. Vi taper nok ikke, men ett poeng er ikke usannsynlig.

Nytt møte med Mourinho

Så snur serien igjen. Vi skal møte Tottenham for andre gang. Og denne gangen i London.

Jeg tror ikke kampbildet blir stort annerledes enn det ble på Anfield for et par uker siden. Liverpool vil kontrollere ball. Tottenham og Mourinho vil hevde at de kontrollerer rommene. Strengt tatt kunne de absolutt ha fått med seg poeng på Anfield.

Det å komme hjem med tre poeng blir tøft, men selvsagt ikke umulig. Faktisk har vi vunnet de seks siste oppgjørene mot Tottenham, blant annet to ganger på bortebane. Men Tottenham har sett noe sterkere ut i år, selv om de er litt ute av form i skrivende stund. Men den kan de fort ha funnet tilbake til før oppgjøret i slutten av januar. De har et sterkt lag på papiret.

Vi tror på mellom 9 og 11 poeng totalt denne gangen. Særlig kan rekka med Manchester United, Burnley og Tottenham bli tøff.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket