fbpx
Foto: REUTERS/Matt Dunham/NTB

Var det slitasjen vi så i kveld?

Det er sjelden vi har sett en så seig prestasjon fra Liverpool de siste årene.

Under Klopps ledelse har vi sett utviklinga mot en mer tålmodig spillestil de siste årene. Det er ikke ofte vi spiller heavy metal fotball lenger. Men det er sjelden at vi ser et Liverpool-lag så lite påskrudd som det vi så i dag. Særlig i første omgang. Fulham valset over oss. Vi var etteranmeldt.

Vi hevet oss noe utover i kampen, men i det store og hele så virket vi slitne i kveld. Vi så ut som et lag som nærmet seg tom tank. Motoren harket. Det så ut som om vi spilte andre ekstraomgang i 90 minutter. Så seigt var det. Så mye glapp konsentrasjonen. Så få løp tok vi. Vi så rett og slett skikkelig slitne ut.

På onsdag venter Tottenham på Anfield. Også Tottenham sleit med sin motstander i dag. Crystal Palace var over dem i hele andre omgang. Manchester-derbyet i går var også uvanlig tamt. Chelsea klarte ikke å stagge Everton i går.

Kanskje det er så enkelt som at de lagene som har spilt både europakamper og Premier League-kamper i høst begynner å kjenne på slitet. Disse lagene sender også flest spillere til landslagsoppdrag. Noe det jo har vært mange av i høst. Hele verden er dessuten mentalt sliten nå. Hvem kan bli oppgitte på spillerne hvis de føler det samme?

En kort sommerpause etter en meget anstrengende fjorårssesong har kanskje ikke vært nok? Spillerne trente tross alt i pandemipausen, og det ble spilt mange kamper i juni og juli. Vi har sett at lag presser stadig mindre i årets sesong. I alle de store ligaene. Er spillerne generelt for slitne til å holde trykket oppe? Mye kan tyde på det.

I tillegg kan vi ikke utelukke at alle skadene setter sitt preg på laget. Keita, Jota og Tsimikas ble alle skadet i oppgjøret mot Midtjylland. I dag måtte Matip ut med en skade i ryggen. Fra før har Liverpool Milner, Shaqiri, Gomez, van Dijk og Thiago på skadelista. I tillegg er Arnold akkurat tilbake. Det blir med andre ord mindre rom til å rotere så mye som Klopp kanskje ønsker. I alle fall når han også stiller med relativt gode lag i Champions League.

Eller kanskje bare Liverpool undervurderte Fulham? At de bare hadde lest tabellen, og ikke formtabellen. Fulham har etter hvert sett mer og mer ut som et Premier League-lag. I dag kunne ikke noen ha sagt noe på hvis de hadde stått igjen med alle de tre poengene.

Men Fru Fortuna reddet oss litt i dag. Før kampen hadde jeg ikke tatt ett poeng mot Fulham. Etter kampen så tar jeg gladelig imot dette poenget. Denne sesongen kommer garantert til å bli jevnere enn de siste tre årene. Det vil forundre meg mye hvis ett eller to lag stikker veldig i fra. Da kan ett poeng på Craven Cottage vise seg å bli gull verdt når vi skriver mai 2021.

På onsdag møter vi i Tottenham på Anfield. På lørdag venter et aggressivt Crystal Palace i London. Vi får mobilisere det vi klarer i begge disse oppgjørene. Deretter venter en etterlengtet åttedagerspause for Liverpool. Jeg håper spillerne får mange SPA-opphold av sine fruer under treet i år.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket